SVBO neemt punt mee uit Leeuwarden

LEEUWARDEN â?? In de zondag 1e klasse F kwam SVBO zaterdagavond in Leeuwarden niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen FVC. Het werd wel een boeiend duel. SVBO begon goed aan het duel. Een voorzet vanaf links van Gerdes werd bij de tweede paal binnen getikt door Quentin Brands en stond het binnen het minuut al 1-0 voor SVBO. Daarna had SVBO direct de tweede kunnen maken. Brands schoot, maar via een voet van een verdediger ging de bal over.

Daarna kreeg FVC een kans nadat Jelmer Scholtens de bal tekort terug speelde op Ebeltjes. FVC onderschepte, maar oog in oog met Ebeltjes, was de SVBO doelman de sterkste. Ook bij een hard laag schot redde Ebeltjes goed. SVBO zelf was gevaarlijk met Gerdes, maar die scoorde niet. FVC kreeg nog een kans, maar wederom redde Lennon Ebeltjes. Na rust gebeurde er ook veel. FVC kwam scherper uit de kleedkamers dan SVBO. Een lange bal over de linkerkant bij SVBO en Schambach was snel en schoof de 1-1 binnen.

Daarna twee grote kansen voor FVC maar Ebeltjes in een één op één situatie en ene kopbal op de paal behoede SVBO voor een achterstand. Na een overtreding binnen de zestien kreeg SVBO een strafschop en die werd beheerst door Twan Waidijk binnen geschoten. 1-2. Hierna enkele kansen over en weer. Nadat een inzet van SVBO op de doellijn werd geblokt door een FVC verdediger was het aan de andere kant wel raak. Een lange bal van de FVC keeper, werd op het middenveld niet goed weggewerkt waardoor Reitsma vrij eenvoudig de 2-2 kon scoren. In de 70e minuut was het weer raak voor FVC. De bal werd bijna in de bovenhoek gedraaid door Van Loon. 3-2.

Hierna zette SVBO meer druk en zag Dylan Wessels een kopbal van de lijn gehaald. Toch wist SVBO op 3-3 te komen, maar wel met behulp van de FVC doelman. Roy Jagt draaide een hoekschop in één keer in het doel. SVBO kwam daarna nog dichtbij de winnende treffer, maar Nick Hidding zag een prima afstandsschot net langs de kruising gaan. Eindstand 3-3. Komende zondag komt WVV op bezoek in Barger Oosterveld. Aanvang 14.00 uur.

Roy Jagt, wist een punt voor SVBO veilig te stellen door de bal vanuit de hoekschop rechtsreeks binnen te schieten.