ALGEMEEN

PRESENTATIE VAN VERHALEN VAN OOGGETUIGEN UIT DE TWEEDE WERELDOORLOG

Er zijn 10 vrijkaarten voor het concert op 31 maart in Westerbork! EMMEN - In het verhalenproject Streekgenoten: Stad, Streek en Trouw zijn ervaringen en herinneringen van 17 ooggetuigen uit de Groningse en Drentse Veenkoloniën geportretteerd. Op basis van deze verhalen maakten dichters uit stad en streek poëzie, en maakte theatermaakster en danseres Betsy Torenbos performances met werk speciaal voor dit project door Louis Andriessen beschikbaar gesteld, en een ensemble van het VKSO Orkest van de Veenkoloniën met mezzosopraan Hanneke Tichelaar uitgevoerd.
Reageer!

Muzikale middag voor leerkrachten in het basisonderwijs.

EMMEN - K&C en de Drentse kunstencentra organiseren op woensdagmiddag 27 maart in Assen een muzikale middag voor leerkrachten in het basisonderwijs. Tijdens workshops en andere activiteiten worden leerkrachten geïnspireerd in het zingen met hun klas. Leerkrachten volgen twee workshops van professionele zangdocenten, zingen samen in een groot koor en kunnen ervaringen uitwisselen.
Reageer!

Gele hesjes blokkeren Hondsrugtunnel

EMMEN - In Emmen werd zaterdagmiddag opnieuw een protestactie gehouden van de zogenoemde gele hesjes. Deze keer ook belangstelling van uit Belgen en Duitsers voor de actie in Emmen. De deelnemers van het gele hesjes-protest, ruim 150, begonnen hun mars bij Fletcher Hotels en ging richting het Raadhuisplein. Het ligt in de bedoeling dat deze groep actievoerders elke zaterdag de straat op zal gaan om hun ontevredenheid over het overheidsbeleid tot uiting te brengen.
Reageer!

Innovatie en circulaire economie leeft in Drenthe

Ruim 60 ondernemers woonden de Masterclass Circulaire Economie bij in Kasteel Coevorden EMMEN - Kennispoort Drenthe, gemeente Emmen, Stenden Hogeschool, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie en GreenDrinks Zuidoost-Drenthe organiseerden op 14 februari een Masterclass Circulaire Economie in het Kasteel in Coevorden. Er was veel belangstelling, ruim 60 ondernemers bezochten deze Masterclass.
Reageer!

Onderzoek naar aanleg warmtenet in Emmen

EMMEN - Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van een warmtenet in Emmen. In opdracht van EMMTEC services B.V., Enpuls B.V., onderdeel van Enexis, Gemeente Emmen en de provincie Drenthe voert Greenvis het onderzoek uit. In de zomer van 2019 moet er meer duidelijkheid zijn. Een warmtenet is een belangrijke stap naar een energieneutraal Emmen in 2050. Het wordt het eerste warmtenet in Drenthe.
Reageer!

Second Hand markt Leger des Heils

EMMEN - Op zaterdag 2 maart van 10.00 uur tm 13.00 uur hebben wij als Leger des Heils een second hand markt op de Albatrosstraat 1. We hebben weer van allerlei spullen voor de verkoop en de opbrengst is voor het Leger des Heils Emmen en omstreken. Wij hopen dat er zoveel mogelijk mensen komen. Door deze hulp kunnen wij blijven doen, wat we nu doen
Reageer!

Campermappen op parkeerplaats Kerkhoflaan

EMMEN - Op de parkeerplaats P Oost aan de Kerkhoflaan in Emmen worden dagelijks informatie mappen aan camperaars uitgedeeld. Op die camerplaats komen op jaarbasis zo n 1200 campers. De camperplaats op 350 meter afstand van het centrum gelegen kent geen voorzieningen, maar wordt alom door camperaars gewaardeerd.
Reageer!

Sterenberg, ‘mede-uitvinder’ wijk met woonerven

EMMEN - Zaterdag 26 januari is in atelier ??Bij Letha?? in het Rensenpark een tentoonstelling geopend over het werk van Jan Sterenberg. Hij vormde samen met Al Oosterman en Arno Nicolai in de jaren zestig de Architectengroep Emmerhout. Een groep die een heel nieuw wijkconcept ontwikkelde en ook het woonerf uitvond. Daarmee was Emmerhout de eerste wijk met woonerven. De tentoonstelling Bouwen in serie: constructie en context', geeft een portret van deze architect. Zijn visie op woningbouw was vooruitstrevend is nog steeds zichtbaar in hoe Emmerhout er nu, ruim vijftig jaar later, nog uit ziet.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda