FC Emmen A1 haakt af in promotiestrijd

EMMEN - FC Emmen A1 heeft het niet gered in de tweede wedstrijd tegen NAC Breda A1. Werd het in Breda een 3-0 nederlaag, in Emmen eindigde de return in 1-1 waardoor het seizoen voor de Emmenaren is beëindigd. In de eerste helft vormden de gasten de betere ploeg met veel balbezit op de Emmer helft. Het aantal reële scoringskansen was evenwel beperkt. FC Emmen A1 had in de achtste minuut een mogelijkheid voor Kjelt Engbers na een pass van Matthijs Hensens, vervanger van de in de warming up afgevallen Jochem Scholten, maar B-junior Engbers raakte de bal niet goed. Na een half uur moest de Bredase doelman een keertje optreden na een klutsbal die via een eigen verdediger net onder de lat dreigde te raken.

Doelman Jan Wolters maakt hier een stop in de eerste helft.

In de achtste minuut had deze kans voor Kjelt Engbers meer kunnen opleveren.

Matthijs Hensens scoorde in zijn afscheidswedstrijd de enige Emmer treffer.

Na de thee pakte FC Emmen A1 de zaken energieker aan. Er werden meer duels gewonnen en er kwamen in het eerste kwartier ook kansen. Sander de Grote liet een mogelijkheid liggen met een slap schot uit goede positie. Kort daarna brak Kjelt Engers door na een een-tweetje met Matthijs Hensens. Engbers haalde er echter niet meer dan een hoekschop uit. Na een kwartier was het wel raak. Een prima voorzet van Bram Komduur werd door Matthijs Hensens snoeihard ingekopt. Een tweede treffer die de Brabanders aan het wankelen zou kunnen brengen bleef echter uit. De Emmenaren werkten hard maar de flow werd er nogal eens uitgehaald door veelvuldig tuimelende Brabanders die verzorging nodig hadden. De scheidsrechter trok daardoor acht minuten extra tijd bij en in de vijfde minuut daarvan viel de Bredase gelijkmaker via Endrit Voca.