Jeroen de Eerste ingeschreven als stadsprins van Emmen

BARGER OOSTERVELD - Prins Jeroen de 1e van carnavalsvereniging De Zeskante Steen Flintenstad zoals Barger Oosterveld in de carnavalsweken wordt genoemd, werd zaterdagmiddag in een bomvolle zaal van Crazy Time ingeschreven als Stadsprins van de gemeente Emmen.


Nadat burgemeester Cees Bijl onder het toeziend oog van een aantal getuigen, waaronder Prinses Chantal de 1e, secretaris Mark Siekman en voorzitter Evert Bos de geboorteakte in het grote Prinsenboek had getekend, droeg hij de macht van de gemeente Emmen over via het omhangen van de stadssleutel. Naast de Zeskante Steen zelfs waren ook de zusterverenigingen uit Weiteveen, Zwartemeer, Barger Compascuum en Emmer Compascuum bij deze jaarlijkse inschrijving aanwezig.

Burgemeester Bijl was in zijn speech heel tevreden over de inzet van alle vijf carnavalsverenigingen in de gemeente met betrekking tot de regels tijdens de jaarlijkse optochten in elk dorp.

Ook was hij content met de Zeskante Steen dat hij bij de inschrijving een niet al te zware ludieke opdracht moest vervullen. Het verzoek om net als alle Raad van Elf leden ook 'rose sokken' te dragen voldeed hij ter plekke.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda