CARNAVALSACTIVITEITEN

Eerste Prins Carnaval van Drenthe bekend

BARGER OOSTERVELD - In Flintenstad (Barger-Oosterveld) is vrijdagavond de eerste Prins bekend gemaakt. Prins Antoine I en Prinses Maaike II zullen carnavalsvereniging De Zeskante Steen het komende carnavalsjaar vertegenwoordigen. Bij de druk bezochte opkomst in Residentie Melody was het weer als vanouds gezellig. Antoine is de 51e Prins van Flintenstad. Hij zal de titels Prins van Flintenstad en Vorst van Barger-Oosterveld dragen.
Reageer!

Geen carnavalsactiviteiten in de gemeente Emmen

EMMEN - In de gemeente Emmen wordt in februari geen carnaval gevierd. Ook de activiteiten die daarbij horen, zoals het 11-11 feest, gaan niet door. Tot die conclusie zijn de gemeente en de vijf carnavalsverenigingen samen gekomen. Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,Dit doen we met grote tegenzin, want carnaval wordt altijd groots gevierd in Zuidoost-Drenthe. Maar we vinden het niet verantwoord om in deze coronatijd een optocht of grote feesten te organiseren. Ik wil de verenigingen graag een compliment geven. Zij hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vinden de gezondheid van hun vrijwilligers en bezoekers het allerbelangrijkste.”
Reageer!

C.V. De Zeskante Steen wijzigt programma

BARGER OOSTERVELD - Naar aanleiding van de onlangs genomen Coronamaatregelen vanuit het RIVM en de overheid heeft het bestuur van C.V. De Zeskante Steen besloten om de opkomst van de nieuwe Prins te verplaatsen naar vrijdag 8 januari 2021. Normaal gesproken treedt het oude Prinsenpaar rond 11 november af en wordt de nieuwe Prins van Flintenstad bekend gemaakt. Prins Patrick I en Prinses Lisa I kunnen dus noodgedwongen iets langer van hun Prinsenjaar genieten.
Reageer!

Flintenstad maakt zich op voor groots carnaval

BARGER OOSTERVELD - Eind februari zal het carnaval in Flintenstad weer los barsten. Carnavalsvereniging De Zeskante Steen heeft, in samenwerking met sociale partners en de horeca, weer een prachtig programma op weten te stellen. De aftrap is op zaterdag 23 februari. In de Melody zal de seniorenmiddag worden gehouden. Op woensdag 27 en donderdag 28 februari verzorgt de carnavalsvereniging een bonte avond in verpleegtehuis De Horst en bij de cli�?�«nten van Stichting De Trans.
Reageer!

Optocht De Veentrappers ook in teken van Trump

ZWARTEMEER – Zaterdagmiddag was het ook weer zeer druk in Zwartemeer waar de plaatselijke carnavalstrots De Veentrappers hun traditionele carnavalsoptocht hielden. Ook hier hebben weer traditioneel een groot aantal praalwagens en loopgroepen.
Reageer!

Harry Steenge wint hoofdprijs grote verloting C.V. De Zeskante Steen

BARGER OOSTERVELD - Harry Steenge is de grote winnaar geworden van de grote verloting die C.V. De Zeskante Steen jaarlijks organiseert. Uit maar liefst 1.000 verkochte loten trok Prins Jacob I zijn lot als laatste, wat inhoudt dat Harry in het vervolg weer op fiets naar het werk kan. Tieks Tweewielers uit Nieuw-Weerdinge stelde grotendeels deze prijs beschikbaar. De overige prijzen, een koelkast, een diner van restaurant Goodfella's, een boodschappenpakket van Spar Schijff en een vleespakket van Slagerij Stanneveld zijn inmiddels bij de winnaars bezorgd.
Reageer!

Prins Jacob de 1e regeert het komende jaar over Flintenstad

FLINTENSTAD (Barger Oosterveld) - Het de 11e van de 11e en dat betekent weer de start van de carnavalsperiode 2016-2017. In Crazy Time, de voormalige Boogie Bar, werd Jacob Sturre uitgeroepen tot Prins Jacob de 1e van de carnavalsvereniging De Zeskante Steen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda