GEMEENTE EMMEN

Win energieadvies ter waarde van € 250,- in het glazen energiehuis

EMMEN - Goedkoop energie besparen, kan dat? Ja, dat kan! Door uw energiegedrag te veranderen. Zaterdag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur staat voor de tweede keer het glazen energiehuis ‘Emmen geeft energie’ bij de Grote Kerk in Emmen (Schoolstraat 5). Inwoners en bezoekers van de gemeente Emmen kunnen er terecht voor gratis energieadvies, maken kans op energieadvies aan huis ter waarde van € 250,- en kunnen met elkaar de strijd aan gaan om het energiehuis in het licht te zetten.
Reageer!

Sloop van zes gemeentelijke gebouwen

EMMEN - De gemeente Emmen laat zes gemeentelijke gebouwen slopen. Deze gebouwen staan leeg of komen binnenkort leeg te staan. Als gemeentelijke gebouwen leeg komen te staan, worden deze verkocht of gesloopt. Panden met kwaliteit worden verkocht. Gebouwen die zeer slecht en niet meer op te knappen zijn, zoals in dit geval, worden gesloopt.
Reageer!

Bowlingteam Emmen gehuldigd door wethouder Arends

EMMEN - Afgelopen woensdag 15 november heeft wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen de Nederlandse kampioenen bowlen Nicole Sanders, Willie Driezes, Dominique Beverdam, Edwin van Delden, Marcel den Hatigh en Christiaan Kuiper gehuldigd.
Reageer!

Start werkzaamheden centrumgebied Schoonebeek

SCHOONEBEEK - Woensdag 8 november was het zover en klonk het startsein van de werkzaamheden in het centrumgebied van Schoonebeek. Het startsein werd gegeven door Werkgroep Centrum Schoonebeek en wethouder René van der Weide. Inwoners en ondernemers uit Schoonebeek sloegen in 2015 de handen ineen om een plan te bedenken om het centrum aantrekkelijker en verkeersveiliger te maken. De werkgroep kwam hiermee bij de gemeente en samen met de gemeente is dit plan verder uitgewerkt.
Reageer!

‘Lach en groet elkaar en je zult zien dat je veel blijer op je fiets zit’

EMMEN - Met die opmerking stuurde Rosa Scholtens haar enquête over fietsen in Emmen in en won een fiets naar keuze. Wethouder Robert Kleine overhandigde de inwoonster van Klazienaveen de cheque voor de fiets. De fietsenquête maakt onderdeel uit van het Fietsplan ‘Oog voor de fietser’. In de enquête is aan inwoners, scholieren en bezoekers van de gemeente Emmen gevraagd hoe het fietsen aantrekkelijker kan worden. De uitkomsten van de enquête zijn gebruikt als input voor het Fietsplan, waarmee de gemeente het fietsen in Emmen wil stimuleren.
Reageer!

Jan Bos overhandigt Bea Smit haar eerste identiteitspapieren als vrouw

Regenboogweek in Emmen EMMEN - Op 11 oktober, tijdens de Nationale Coming Out dag, heeft Bea Smit, uit handen van wethouder Jan Bos haar nieuwe identiteitspapieren ontvangen. Op haar nieuwe paspoort wordt zij voor het eerst aangemerkt als vrouw. Een bijzonder en emotioneel moment voor Bea en voor haar familie en vrienden.
Reageer!

Meer ruimte voor nieuwe culturele initiatieven in Emmen

EMMEN - Meer geld voor nieuwe culturele initiatieven, een versteviging van de bestaande culturele basis, investeren in het Mensenpark als broedplaats voor kunst, cultuur en innovatie en erfgoed en kleine musea verder professionaliseren. Dat zijn enkele ambities van de gemeente Emmen op het gebied van kunst en cultuur voor de komende vier jaar.
Reageer!

Nieuw centrumgebied Nieuw-Amsterdam feestelijk geopend

NIEUW AMSTERDAM - Woensdagmiddag werd het vernieuwde centrum van Nieuw-Amsterdam officieel geopend door wethouder Rene van der Weide. Na een uitstekende samenwerking tussen de gemeente en de projectgroep -Bruisend Nieuw Amsterdam- was het eindelijk zover! Dewerkzaamheden zijn afgerond en we kunnen met gepaste trots hetresultaat bewonderen. Samen met de inwoners, ondernemers en de Provincie Drenthe hebben we Nieuw-Amsterdam nog mooier kunnen maken.
Reageer!

Succesvolle project Buurtbemiddeling verlengd

EMMEN - Het project Buurtbemiddeling is een succes. In twee jaar tijd hebben 22 vrijwilligers in de gemeente Emmen meer dan 30 burenconflicten helpen oplossen. Daarom wordt het project verlengd tot eind 2018. Het college van burgemeester en wethouders en de woningbouwcorporaties stellen hiervoor gezamenlijk € 62.500,- beschikbaar.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda