GEMEENTE EMMEN

Eikenprocessierups duikt weer op

EMMEN - De eikenprocessierups is weer actief in de gemeente Emmen. De eerste nesten met de rupsen zijn gesignaleerd. De gemeente laat op plekken waar veel mensen komen de nesten weghalen. De haartjes van de rups kunnen overlast veroorzaken zoals jeuk en huiduitslag.
Reageer!

Gemeentesecretaris verlaat gemeente Emmen

Ida Oostmeijer vertrekt naar de gemeente Hardenberg EMMEN - secretaris Ida Oostmeijer-Oosting vertrekt per 1 september aanstaande bij de gemeente Emmen. Ze gaat dan in dezelfde functie aan de slag bij de gemeente Hardenberg. Ida Oostmeijer heeft 4,5 jaar gewerkt in de gemeente Emmen. Dat was een intensieve periode: meerdere burgemeesterswisselingen, een ondergedoken wethouder en complexe projecten (Wildlands/Centrumvernieuwing Emmen) beheersten de agenda.
Reageer!

Eerste bad nieuw zwembad Aquarena gevuld met water

EMMEN - Ruim 2,4 miljoen liter water is nodig om de zwembaden in het nieuwe Aquarena te vullen. De bouw van het nieuwe Aquarena op de Meerdijk in Emmen is nu zover dat het eerste bad gevuld kan worden. Eind deze week stroomt het eerste water in het doelgroepenbad. De komende weken worden ook het 25 meter lange wedstrijdbad en het recreatiebad geleidelijk gevuld.
Reageer!

2.500m2 folie in vijvers Elkingeslag

EMMEN – Afgelopen donderdag haalde aannemer Avitec zijn kantoorpersoneel achter de bureaus vandaan om de nieuwe vijvers aan de Elkingeslag in Angelslo met 2.500m2 folie te bekleden. Ook wethouder René van der Weide was van de partij en trakteerde de harde werkers op een lekkere gevulde koek bij de koffie.
Reageer!

Gezocht: jonge helden!

EMMEN - Woensdag 20 november a.s. reiken we voor de negende keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Daarom is de gemeente op zoek naar jonge helden. En daar hebben wij u bij nodig! Wie nomineert u?
Reageer!

Aanpak Achterdiep en Beertaplein in Nieuw-Weerdinge

EMMEN - Naar verwachting start eind dit jaar de herinrichting van het Achterdiep en omgeving in Nieuw-Weerdinge. Daarnaast wordt eerder dit jaar het Beertaplein opgefrist. De twee projecten komen voort uit de vorig jaar vastgestelde Woon- en Leefbaarheidsvisie Nieuw-Weerdinge.
Reageer!

Gemeente Emmen geeft 239.000 euro voor aanpak laaggeletterdheid

EMMEN - De kerngroep ‘Emmen telt mee met taal’ kan dit jaar rekenen op een subsidie van 239.000 euro voor de aanpak van laaggeletterdheid. Met dit geld kunnen 420 volwassenen per jaar begeleid worden om beter te leren lezen en te schrijven of digitale vaardigheden te ontwikkelen.
Reageer!

Ruim 760.000 euro ten onrechte verstrekte bijstand teruggehaald

EMMEN - De gemeente Emmen heeft geconstateerd dat in 2018 een bedrag van ruim € 760.000,- aan bijstandsuitkering onterecht is uitgekeerd voor de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn en heeft dit bedrag teruggevorderd. Er zijn onder andere 51 uitkeringen aangepast, 82 uitkeringen beëindigd en op meerdere bankrekeningen is beslag gelegd. Als mensen ten onrechte een uitkering ontvangen, moet deze terug betaald worden. We willen er namelijk voor zorgen dat het overheidsgeld bij de mensen komt die er recht op hebben.
Reageer!

Kinderen extra uitdagen in Plusgroep

EMMEN - Elke kind moet onderwijs krijgen, dat bij hem of haar past. Voor kinderen die meer uitdaging en verdieping nodig hebben, heeft Openbaar Onderwijs Emmen een speciale Plusgroep gestart. Twee middagen per week komen acht kinderen uit groep 5 tot en met 8 bij elkaar. Daar leren zij van elkaar en werken zij via diverse themaâ??s aan hun ontwikkeling. Wethouder Raymond Wanders was vanmiddag aanwezig bij de officiële opening, na een succesvolle proefperiode, van de Plusgroep.
Reageer!

Van gft naar gratis compost voor de tuin

EMMEN - Op zaterdag 30 maart kunnen inwoners van de gemeente Emmen gratis compost ophalen op het voormalige composteerterrein van Area Reiniging, aan de Bartholomeus Diasstraat in Emmen. De route wordt vanaf de Vasco Da Gamastraat aangegeven. De gemeente en Area stellen de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft).
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda