GEMEENTE EMMEN

Fixteam fixt gratis tochtstrips, radiatorfolie en andere kleine energiebesparende maatregelen in Emmerhout

EMMEN - Fixteam fixt gratis tochtstrips, radiatorfolie en andere kleine energiebesparende maatregelen in Emmerhout Eventueel header Tochtstrips, radiatorfolie, LED-lampen en nog veel meer: het Fixteam Drenthe komt deze week naar Emmerhout om gratis kleine energiebesparende maatregelen aan te brengen bij mensen thuis. Van 25 tot en met 29 september bellen zij bij inwoners aan om ze hierbij te helpen.
Reageer!

Extra opvanglocatie voor vluchtelingen Oekraïne in Emmen opent deuren

EMMEN - Op woensdag 13 september opent de tijdelijke extra opvanglocatie in de voormalige Ambachtsschool aan de Weerdingerstraat in Emmen haar deuren voor vluchtelingen uit Oekraine. Op de locatie kunnen in eerste instantie ongeveer 100 mensen terecht. Met de nieuwe opvanglocatie levert Emmen een bijdrage aan extra plekken die nodig zijn Drenthe.
Reageer!

JTF geld forse Europese steun in de rug voor het MKB in Emmen

EMMEN - Wethouder Rink bij start campagne Just Transition Fund. Voor het industrieel en dienstverlenend Midden- en Kleinbedrijf in de gemeente Emmen is ruim zestig miljoen euro Europees geld beschikbaar gesteld. Dit geld is bedoeld als steun in de rug voor bedrijven die de overgang naar nieuwe, duurzame productiemethodes, duurzame energie, productontwikkeling en toekomstgerichte opleidingen willen maken.
Reageer!

Koning Willem Alexander viert Koningsdag 2024 in Emmen

EMMEN - Koning Willem Alexander viert Koningsdag 2024 met zijn gezin en leden van de Koninklijke familie in Emmen. - Ik ben heel erg blij dat de Koning positief heeft gereageerd op de uitnodiging van de Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en mij om zijn verjaardag met zijn gezin en leden van de Koninklijke familie volgend jaar in onze gemeente te vieren-, zegt burgemeester Eric van Oosterhout.
Reageer!

Jisse Otter bij afscheid benoemd tot ereburger

EMMEN - Vertrekkend wethouder Jisse Otter is bij zijn afscheid benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. Burgemeester Eric van Oosterhout reikte de penning zojuist uit tijdens de afscheidsreceptie van Otter. De vertrekkend wethouder is door de BBB voorgedragen als gedeputeerde in Drenthe. Hij was namens Wakker Emmen negen jaar wethouder.
Reageer!

Kijkje in het voormalige Biochron tijdens Dag van de Bouw

EMMEN - Op zaterdag 17 juni a.s. is de landelijke Dag van de Bouw. De bouwplaats van het voormalige Biochron is éénmalig toegankelijk voor publiek. Vroeger zwommen hier de haaien. Koenen Bouw verbouwt deze ruimte tot een plek voor tentoonstellingen, activiteiten en workshops. Het Centrum Beelden kunst (CBK) Emmen neemt een deel van het gebouw in gebruik.
Reageer!

Aanpak eikenprocessierups in de gemeente Emmen

EMMEN - Al een aantal jaren zorgt de eikenprocessierups van mei tot en met juli voor veel overlast. Of er veel of weinig overlast komt, is deels afhankelijk van hoe effectief de maatregelen zijn, maar ook van de weersomstandigheden, zoals een koude of warme winter, droge of natte zomer. De gemeente Emmen zuigt nesten op en sinds een paar jaar bespuit ze ook preventief eikenbomen om de plaag te beheersen. Het aantrekken van de natuurlijk vijanden van de eikenprocessierups is de beste oplossing om de eikenprocessierups te bestrijden. Hierin zoekt de gemeente dit jaar de samenwerking met de Erkende OverlegPartners (EOP’s).
Reageer!

Raadsleden gezocht voor de kindergemeenteraad van Emmen

EMMEN - De kindergemeenteraad van Emmen gaat na de zomervakantie van start. Twintig kinderen die volgend schooljaar in de groepen 7 en 8 van de basisscholen zitten, kunnen een raadszetel in de kindergemeenteraad bemachtigen. Zij zijn het aanspreekpunt voor alle kinderen in de gemeente Emmen die een onderwerp op de agenda van de kindergemeenteraad willen hebben. De twintig kinderraadsleden kiezen uit hun midden de nieuwe kinderburgemeester. Die wordt met ingang van het komende schooljaar de opvolger van Jayvion Hasewinkel.
Reageer!

VV WKE’16 en TC Rackem breiden uit via 1/3 regeling

EMMEN - Sportverenigingen hebben het niet altijd even makkelijk. Zeker met de oplopende kosten van de afgelopen tijd blijft er weinig geld over voor bijvoorbeeld onderhoud of verduurzamen. De Gemeente Emmen wil sportverenigingen graag helpen met de 1/3 regeling. Zo kunnen verenigingen hun onderkomen weer laten voldoen aan de huidige kwaliteitseisen en kunnen zij weer jaren vooruit.
Reageer!

Terrassen in Emmen krijgen blijvend de ruimte

EMMEN - Tijdens de coronapandemie in het voorjaar van 2021 verruimde de gemeente Emmen tijdelijk haar terrassen. Dit werd toen toegestaan omdat mensen gepaste afstand van elkaar moesten houden, maar wel buiten op terrassen mochten plaatsnemen. De gemeente kwam hiermee tegemoet aan de wensen van de horecaondernemers en inwoners. Nu de coronamaatregelen achter de rug zijn, is er bij zowel de eigenaren als bij de gemeente behoefte aan meer duidelijkheid over het vervolg. Vanuit deze wens en omdat er vanuit het verleden geen afspraken waren, heeft het college van burgemeester en wethouders deze week nieuw terrassenbeleid vastgesteld.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda