Gouden Pijl dit jaar maar liefst 4 rondemissen

EMMEN - Dinsdag 8 augustus vindt de 40e Gouden Pijl plaats. Een jubileumeditie! Dat moet gevierd worden. Natuurlijk met een vooraanstaand rennersveld, goede bands op de podia en een side-programma vol amusement. Stijlvolle rondemissen mogen daarbij niet ontbreken. Dit jaar, het jaar waarin de Pijl voor de 40e keer plaats vindt, zijn het er maar liefst vier!


Zoë Hartman, Benthe Walda, Joyce Capellen en Kim Groen, alle rondemissen hebben titels verdiend als miss. Afgelopen jaren werden Miss Emmen en de runner-up in de Miss Emmen verkiezing gevraagd de winnaars op het podium te flankeren. Dit jaar werd echter geen Miss Emmen Verkiezing gehouden, maar wel een Miss Klazienaveen Verkiezing. Joyce Capellen uit Barger-Compascuum, Miss Ultimate Beaty of the World, organiseerde de verkiezing in Klazienaveen.

Het was Zoë Hartman die werd gekroond tot Miss Klazienaveen en Benthe Walda tot runner up! Als kers op de taart mogen zij rondemiss zijn tijdens de Gouden Pijl. En omdat Joyce dit allemaal in gang heeft gezet, zal ook zij als rondemiss aanwezig zijn. Speciaal voor de jubileumeditie is tot slot Kim Groen, Miss Beauty of Drenthe, toegevoegd aan het missenpeloton.

Miss Klazienaveen, Zoë Hartman, is erg blij met haar titel. “Het was een superleuke ervaring!” vertelt ze enthousiast. “Ik had het helemaal niet verwacht. Eerst kon ik het niet geloven.”, lacht ze. Op de vraag of ze zin heeft in de Pijl antwoordt Zoë: “Ja, ik heb er erg veel zin in! Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn.“

Tijdens een wielercriterium, een rondje om de kerk, gaat het vooral om de sfeer. Het publiek krijgt vedetten te zien, helden uit de Tour. De rondemissen maken het plaatje compleet wanneer de winnaars op het podium staan. Dit jaar zijn bovendien Tourwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen te gast bij de Gouden Pijl in Emmen. De missen mogen de oud-profs vergezellen tijdens een ereronde over het parcours.

Veertig keer Gouden Pijl met opvallende rondemissen
De Gouden Pijl kent een lange geschiedenis van opvallende missen. Zo waren Imca Marina (1977), Anita Meijer (1981), Corry Konings (1982), Tatjana Simi? (2000), Glennis Grace (2001) en Nance Coolen (2002) al eens rondemiss bij De Pijl. Bonnie St. Claire was zelfs twee keer rondemiss, namelijk in 1979 en in 1983. Michael Boogerd trouwde in 2002 met voormalig miss Nederland Nerena Ruinemans, die hij in 1999 als de rondemiss van de Gouden Pijl had leren kennen.


De rondemissen van 2016: Dagmar von Pickartz (links) en Ellen Boskma (foto Kiekko fotografie)

De rondemissen worden gekleed door Trud Lifestyle. Creativo Haarmode zorgt voor gepaste haarstyling bij de dames voor deze speciale gelegenheid.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda