Tom Dumoulin naar de Gouden Pijl

De Nederlanders zijn goed vertegenwoordigd EMMEN - Vorig jaar al stond de Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin hoog op het verlanglijstje van de organisatie van De Gouden Pijl, maar kon hij vanwege de datum niet in Emmen rijden. Nu komt die wens dan alsnog uit. De sympathieke renner van de Duitse wielerploeg Team Sunweb komt graag naar Emmen. Hij staat tweede in de Tour de France.


De Gouden Pijl werd tot en met vorig jaar nog op de derde dinsdag na de Tour de France gereden. Voor de organisatie was het een grote uitdaging een aansprekend rennersveld te krijgen vanwege de drukke wieleragenda’s van de renners die vol zitten met rondes en trainingskampen. Het lukte de Gouden Pijl vaak wel de toppers naar Emmen te halen, al werd het wensenlijstje vorig jaar niet geheel in vervulling gebracht.

Dat was één van de redenen voor het bestuur om, zodra de gelegenheid zich voordeed, naar een datum te verhuizen in de eerste week na de Tour wanneer de ploegen enige rust gegund wordt. Die gelegenheid deed zich voor in het vroege voorjaar van 2018. De kans werd gegrepen en nu zit De Gouden Pijl op de eerste zondag na de Tour, op 5 augustus.

Mét Tom Dumoulin dus! De renner is sterk gestegen in marktwaarde, de organisatie moet derhalve aardig in de buidel tasten. Naast de gemeente Emmen en de provincie Drenthe, was het sponsor Sunoil die het mede mogelijk heeft gemaakt dat zo’n grote renner op het parcours van Emmen rijdt. Ook andere sponsoren hadden er een bedrag extra voor over. In alle grote rondes heeft Dumoulin etappes gewonnen en in de Giro en de Vuelta droeg hij dagenlang de leiderstrui. In 2017 won hij de Giro d’Italia en de BinckBank Tour en werd hij wereldkampioen in de ploegentijdrit en in de individuele tijdrit. Dit jaar werd hij tweede in de Giro d’Italia.

Door de komst van Dumoulin zullen ongetwijfeld tientallen Dumoulinfans naar Emmen komen. Dylan Groenewegen (Team LootNL-Jumbo) en Niki Terpstra (Quick-Step Floors) waren eerder deze week al gecontracteerd door de organisatie van de Gouden Pijl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda