Wedstrijden Heren Profs gewijzigd bij Gouden Pijl

EMMEN - Tot en met vorig jaar reden de heren profwielrenners nog zo’n 100 km op het parcours door het centrum van Emmen. In 2018 heeft de organisatie de wedstrijd tijdens de Gouden Pijl op zondag 5 augustus een andere draai gegeven. Traditiegetrouw gaan de profs rond half acht ’s avonds van start na een daverend kanonschot van een prachtig oud kanon van de Kings German Artillerie uit Uelsen. Een heel ritueel. Dat blijft….gelukkig!


Wat wel wijzigt is dat vanaf 2018 het publiek nog langer van de helden uit de Tour de France en andere grote Klassieke rondes kan genieten. Tijdens de profronde in Emmen komen de mannen namelijk aan de start in een zogenaamd klein omnium waardoor de renners op drie onderdelen zijn te zien. Dat zijn de onderdelen Tijdrit, een Klassementsrit (punten wedstrijd) en een Rit in lijn.

Nadat de reclamekaravaan rond 17.15 uur het parcours heeft verlaten, gaan de heren één voor één van start in een tijdrit. Vanaf 17.30 tot 18.00 uur is het daardoor even niet mogelijk het parcours over te steken. De zogenaamde sluizen zijn een half uurtje gesloten. De organisatie vraagt daarvoor begrip. Het voordeel is dat het publiek de renners één voor één goed kan aanschouwen. Ze zullen tegelijkertijd uitgebreid aan het publiek worden voorgesteld. De uitslag hiervan telt niet mee in het klassement.

De tijdrit wordt om 18.00 uur gelijk gevolgd door een klassementsrit. Dat zal circa drie kwartier duren. Deze wedstrijd bestaat uit diverse sprints om de zoveel ronden. Hiermee kunnen de profrenners punten behalen. Vervolgens is het de beurt aan ID-Cycling, ofwel de verstandelijk beperkten. De profs hebben een uurtje rust en kunnen zich mengen tussen de sponsoren en het publiek. Om 20.15 uur is vervolgens de start van de Rit in lijn voor de profs, met …jawel, het kanonschot bij de start. De huldiging van de heren wordt om circa 21.30 uur verwacht. Het gaat dan om de beste mannen over de onderdelen klassementsrit en rit in lijn. Aan de start staan o.a. de Nederlandse toppers Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen en Niki Terpstra.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda