Beste wielerfans, sponsoren en andere belangstellenden

EMMEN - Aanstaande zondag is het zover, de 42ste editie van Gouden Pijl in het stadshart van Emmen. De spandoeken zijn opgehangen, de vrijwilligers zijn druk in de weer en de eerste renners zijn bekend: o.a. Dylan Groenewegen, Dylan van Baarle en Kjeld Nuis. En veel meer! Houd de berichtgeving goed in de gaten.

Zaterdagavond: Filmavond

We trappen het Gouden Pijl feest af op zaterdagavond 3 augustus, met de wielerfilm ‘Ventoux’ op een groot Ledscherm op het Raadhuisplein. Wij werken hierin samen met Astra Bioscoop uit Klazienaveen en Kinepolis uit Emmen. De voorstelling begint om 21.00 uur met een introfilm met oude beelden van de Gouden Pijl. Rond 23.15 uur is het afgelopen. De toegang is gratis.

Zondagmorgen: Toertocht

De Gouden Pijl toertocht start op zondagochtend. Inschrijven voor de 50km, 100km of 150km kan via de website of aan de start tussen 07.00 en 9.30. Voor elke 50ste inschrijver ligt een echt Gouden Pijl wielershirt klaar!

Route Toertocht

De start is bij het Fletcher Hotel Emmen. Vervolgens gaat de tocht dwars door Wildlands Adventure Zoo en mooiste gebieden van Zuid-Oost Drenthe. Als hoogtepunt de befaamde VAMberg bij Wijster met een stijgingspercentage van 10 tot 15%! Aan de finish word je ontvangen met een medaille, goodiebag en glaasje Drents gerstenat en mogelijkheid om te douchen. Enkele oud-profs fietsen zoals Gert Jaboks, Maarten den Bakker en Bart Voskamp fietsen mee.

Raadhuisplein vanaf 13.00 uur: MTB streetraces en BMX- Skatestuntwedstrijden

Zondagmiddag zijn er op het Raadhuisplein open BMX- en Skatestuntwedstrijden en MTB streetraces over een parcours van 1,2 km. Ook komen er diverse fietsdisciplines aan bod. Inschrijven kan voor aanvang bij het secretariaat op het Raadhuisplein. Een omroeper kondigt aan wanneer de inschrijving is geopend.

De MTB cityraces bestaan uit verschillende categorieën, van jeugd (vanaf 8 jaar) tot damesklasse, funklasse en licentieklasse. Iedereen met een ATB-fiets en helm kan meedoen, de KNWU verstrekt hiervoor een daglicentie.

14.00 uur Profparcours: Dikke banden races

Om twee uur trappen de kinderen tussen 7 en 12 jaar af op het profparcours met de Dikke banden races. Aanmelden hiervoor kan nog via www.dikkebandenrace.nl of op de dag zelf tussen 13.00 en 13.30 uur bij de ingang van het VIPdorp voor het Rensenpark in het centrum van Emmen. Deze wedstrijden staan onder auspiciën van de KNWU en worden samen met Stichting Klaar voor de Start georganiseerd. Er wordt gereden in twee categorieën. De 7- en 8-jarigen rijden 1 ronde over het parcours van ongeveer 1,6 km en de kinderen van 9 t/m 12 jaar rijden 2 ronden. Aansluitend is de prijsuitreiking. De winnaars daarvan mogen naar de landelijke finale op zondag 6 oktober tijdens de Tour de Dumoulin in Maastricht.

14.30 uur en 19.30 uur Reclamekaravaan

Om half drie, gelijk na de dikke banden races, rijdt de reclamekaravaan één ronde over het parcours. Altijd weer indrukwekkend en mooi om te zien, zo’n bonte en lawaaiige stoet met prachtige auto’s. En wie weet wat ze allemaal in petto hebben om uit te delen aan de bezoekers... Om half acht komt de parade van reclame auto’s nog tweemaal voorbij over het parcours.

Wilt u met uw bedrijfswagen meerijden in de reclamekaravaan, dan kan dat nog last minute.

15.00 uur Profparcours: profronde dames

Om drie uur staan de dames aan de start voor hun rondjes over het Emmer stadsparcours. Deze wedstrijd is voor de dames altijd mooi om te rijden, ze kijken er naar uit.

16.45 uur Profparcours: ID-cycling

De Gouden Pijl in Emmen wordt als één van de belangrijkste sportevenementen in 2019 voor de ID-renners gezien. De verstandelijk beperkten rijden in één categorie. Hierbij wordt geen rekening gehouden met een eventuele extra lichamelijke handicap. In Emmen rijden ze op het profparcours in het centrum van de stad tussen de wedstrijden van de dames en heren profs in.

17.45 uur Profparcours: Voorstelronde heren profs
18.15 uur Profparcours: Klassementsrit heren profs
20.15 uur Profparcours: Rit in lijn heren profs, aansluitend huldiging


Sinds vorig jaar rijden de heren profs een soort omnium. Dit is erg leuk voor het publiek om te zien. Tussendoor zonderen ze zich niet af, maar eten een hapje mee in het VIP-dorp en maken tijd voor een praatje met de gasten. De laatste renners worden momenteel gecontracteerd.

Even voorstellen: De Rondemissen en Rondemisters

Tijdens de Gouden Pijl zullen twee hooggehakte jonge meiden uit de regio de renners op het podium met enthousiasme, een beeldschone lach en zoenen flankeren. Het zijn de dames Nikki Savenije en Denise Bos. Daarnaast zijn er dit jaar ook twee rondemister die de trofeeën en bloemen aanbieden, te weten Milan Kiksen en Edo Salihovic.

Ze worden allen gekleed door Van Uffelen Modein Emmen.

Horecaprogramma: podia met artiesten

Op de pleinen in het centrum van de Vlinderstad staan vanaf 17.00 in de middag podia met diverse artiesten, georganiseerd door de gezamenlijk horeca. Er is voor ieder wat wils. Nog niet alle namen zijn bekend, maar de volgende optredens kunnen we alvast wel melden:

  • Rue de la Gare, stationsstraat: Rythm’n blues guitarists/singer songwriters Arthur Ebeling en Ronald de Jong
  • Raadhuisplein, Radio Continue met een keur aan artiesten, onder andere: Vinzzent, Edwin Bos. Marlous, Marco de Hollander, Lytse Hille, Ancora, Wimmie Bouma, De Esperando’s, Evert Baptist, Kevin Paré, Belinda Kinnaer, Pieter van der Zweep, Lucas en Gea, Bert Zwier, Jolanda Zoomer, Renee Karst, Gaatze Bosma, Marco Schuitmaker, Marlane, Peter Beense en Henk Dissel.
  • Podium voor Limbo
  • Podium voor Karakter

Verder is er live muziek bij Harry’s lunchroom in de Hoofdstraat.

De entree is voor alle onderdelen van de Gouden Pijl gratis, met uitzondering van het VIP- dorp. Voor meer informatie over het programma en de organisatie, zie www.goudenpijl.nl.

Live uitzending op RTV Drenthe

De 42ste profronde van Emmen wordt net als voorgaande jaren live uitgezonden op RTV Drenthe. De uitzendingen worden altijd heel goed bekeken en zijn zeer de moeite waard.

Het Dagblad van het Noorden is, net als RTV Drenthe, mediapartner en doet ruimschoots verslag van alle activiteiten.

Tribunekaarten in de verkoop

De toegang tot de Gouden Pijl is gratis. Voor de Liftservice Noord tribune en de Companium tribune zijn wel kaarten te bestellen voor €10 per zitplaats. Je hebt een riant uitzicht op het parcours van de Gouden Pijl en kunt heerlijk zitten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda