KUNST

40.000 euro voor vrijetijdskunstenaars in Drenthe

Maak het in Drenthe ASSEN - VSBfonds stelt dit jaar 40.000 euro beschikbaar voor Drentse amateurkunstenaars. Het geld is bestemd voor projecten die de deskundigheid of artistieke ontwikkeling van vrijetijdskunstenaars vergroten. Via K&C in Assen en de regeling Maak het in Drenthe kan maximaal 5000 euro per project worden aangevraagd.
Reageer!

Gedeputeerde Cees Bijl opende expositie “Memories”

EMMEN - In Galerie Bij Leth bij de ingang van de oude dierentuin aan de Hoofdstraat in Emmen is afgelopen zaterdag de expositie Memories.Deze expositie is gemaakt door de Turkse fotograaf en dichter Selahattin Cosar die al ruim 50 jaar in Europa woont. Bij deze opening was ook de Turkse General consul, de heer Zafer Ates uit Deventer.
Reageer!

Permanente kunstroute in Drenthe.

EMMEN - Drenthe krijgt een nieuwe kunstroute met de naam KunstZON. Vanaf 16 juni kunnen kunstenaars uit heel Drenthe zich hiervoor aanmelden op www.KunstZON.nl. Dit idee is een initiatief van de bekende beeldend kunstenaar Roy Greve uit Elp. De gedachte is een ontmoeting tussen kunstliefhebbers en kunstenaars te stimuleren.
Reageer!

Amateurkunstprijs Emmen naar stichting Gemeentedichter

EMMEN Stichting Gemeentedichter Emmen is zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de Amateurkunstprijs Emmen 2015. De stichting krijgt de prijs voor de originele en laagdrempelige manier waarop in Emmen literatur onder de aandacht wordt gebracht en uiteenlopende activiteiten worden geïnitieerd in samenwerking met verschillende doelgroepen en instellingen.
Reageer!

PERSBERICHT "EXPOSITIE BIJBELS EN ICONEN"

NIEUW - DORDRECHT - Een maand geleden werd de nieuwe bijbel, met een aan deze eeuw aangepast taalgebruik, gepresenteerd. Het boek steeg al snel naar de eerste plaats als best verkochte boek. Waarom spreekt een bijbel zo tot de verbeelding? Vaak niet eens om de inhoud, maar meer om het prachtige schrift en de bijbehorende voorstellingen met soms schitterende kleuren. Museum en Erfgoedcentrum Collectie Brands te Nieuw-Dordrecht heeft uit de eigen collectie ongeveer 50 bijbels in diverse talen geselecteerd die worden tentoongesteld. Daaronder zijn bijzondere exemplaren.
Reageer!

Collectie Brands Nieuw-Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Misschien bent u wel in het rijke bezit van een waardevol object of schilderij. Wat ligt er allemaal verborgen op uw zolder? Haal het nu tevoorschijn en laat op zaterdag 1 november (vanaf 13.00 uur) de taxateur zien en de waarde bepalen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda