MUZIEK

Cuby Museum Grolloo: nieuwe conservator en archivaris en iets andere koers

GROLLOO - Het bestuur van het Cuby Museum Grolloo heeft zondagmiddag haar nieuwe conservator en nieuwe archivaris voorgesteld. Tijdens de jaarlijkse vrienden- en vrijwilligersmiddag van het museum, in cafe-restaurant Hofsteenge in Grolloo, maakten de vrienden en vrijwilligers kennis met Sjoerd Looijenga, die zal gaan fungeren als nieuwe conservator.
Reageer!

Van Dyck Inc in De Amer

AMEN - Tijdens een jamsessie in een Bremer bluesbar ontmoette de Nederlander Jan Rietdijk ruim dertig jaar geleden twee gitaristen uit Hamburg. Die ontmoeting bleef niet zonder gevolgen want ze leidde tot de oprichting van twee bands: eerst de Backstreet Bluesband en later JJ & The Shuffle Kings.
Reageer!

Terug in de tijd met SIX-6 in Rue de la Gare

EMMEN â?? Vijftigers, zestigers en ook zeventigers hebben goede herinneringen aan de muziek uit de jaren zestig. The Beatles en The Rolling Stones leven nu nog voort in hun muziek. Ook jongeren zingen die liedjes nog steeds woord voor woord mee. Heb je deze herinneringen ook? Grote kans dat je deze songs op zondagmiddag 17 november terug hoort bij het optreden van SIX-6 in café Rue de la Gare in Emmen.
Reageer!

Tenorsaxofonist Jeroen Brokkelkamp te gast in Jazz op de Zondagmiddag

EMMEN - Tenorsaxofonist Jeroen Brokkelkamp wordt gezien als een van de beste rietblazers van Nederland. Hij studeerde in 1992 af aan het Rotterdams Conservatorium. Begeleid door Koos Wiltenburg op bas, gitarist Thomas Zoetelief en drummer Arnoud Gerritse treedt Brokkelkamp tijdens Jazz op de Zondagmiddag op 3 november op in café Rue de la Gare.
Reageer!

Oktoberfest en Siepelrock in Pesse

PESSE - Op 25 en 26 oktober staat Pesse weer op zijn kop. Voor 25 oktober is gekozen voor een Oktoberfest. Met lange tafels, dirndl, lederhose en pullen bier zal de tent zich vullen. Deze avond zijn er optredens van een Helene Fischer Tribute (Natascha), Immer Hansi, Otto Lagerfett en Die Lustige Moeflons Muskanten.
Reageer!

Welshman Martyn Joseph in de Amer

AMEN - Welshman Martyn Joseph (1960) is al 35 jaar actief in de muziek, maar zijn optredens worden nog altijd gekenmerkt door een grote intensiteit. Iemand beschreef hem als ‘een performer die het publiek bij de strot grijpt’. Martyn Joseph, die op zaterdag 26 oktober (20.00 uur) optreedt in De Amer, wordt wel vergeleken met Bruce Springsteen. Die overeenkomst is op de eerste plaats van toepassing op de thema’s en het verhalende van de songs.
Reageer!

Kinderen en jongeren gezocht voor projectorkest en projectkoor Symfonica

ASSEN - In theater De Nieuwe Kolk in Assen wordt op zaterdag 9 november een bijzondere activiteit georganiseerd voor kinderen en jongeren in Drenthe die een instrument bespelen of zingen. Strijkers, blazers, maar ook slagwerkers uit de hele provincie zijn welkom om mee te spelen in het orkest Symfonica in D. Jonge zangers en zangeressen kunnen zich aansluiten bij het projectkoor. Samen repeteren zij voor een slotconcert om 16.00 uur voor publiek. De muziek en songteksten worden bij aanmelding toegezonden, zodat het mogelijk is van tevoren thuis te oefenen. Aanmelden kan via de website www.symfonicaind.nl.
Reageer!

Mega Piratenfestival Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Het megapiratenfestival in Klazienaveen is uitverkocht. De bezoekers kunnen weer volop genieten van het Nederlandstalig lied. Een keur van artiesten zullen daar in een hoog tempo aan u worden gepresenteerd door Willie Oosterhuis.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda