ONDERWIJS

16e editie Oktobermaand Kindermaand

EMMEN - De burgemeesters in Drenthe bezochten woensdagmorgen basisscholen in de provincie om het startsein te geven voor Oktobermaand Kindermaand; een maand vol kunst en cultuur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij doen dit door het “ik hou van cultuur”-verjaardagsspel te spelen. In de ochtend werden de burgemeesters feestelijk ontvangen door leerlingen van de scholen.
Reageer!

16e editie Oktobermaand Kindermaand

EMMEN - De burgemeesters in Drenthe bezochten woensdagmorgen basisscholen in de provincie om het startsein te geven voor Oktobermaand Kindermaand; een maand vol kunst en cultuur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij deden dit door het ,,ik hou van cultuur-verjaardagsspel,, te spelen. In de ochtend werden de burgemeesters feestelijk ontvangen door leerlingen van de scholen.
Reageer!

E(sdal)-UP! Milieubewust voorbereiden op je toekomst

EMMEN- Het Esdal College is sinds kort de trotse eigenaar van de E(sdal)-UP. Een flitsend bestickerde elektrische Volkswagen die in samenwerking met Century Autogroep en Pon, onderdeel is geworden van het lesprogramma van de door het Esdal College aangeboden vmbo-opleiding Mobiliteit en Transport.
Reageer!

Erica Schaper voorzitter College van Bestuur NHL Stenden Hogeschool

LEEUWARDEN - Erica Schaper is door de raden van toezicht van NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de nieuwe fusiehogeschool NHL Stenden Hogeschool. Erica Schaper begint op 1 oktober 2017 en leidt vanaf deze datum het transitieproces naar de nieuwe hogeschool.
Reageer!

Kom sfeer proeven op Christelijke Basisschool Het Talent

EMMEN - De vlag ging vorige week in top bij basisschool Het Talent aan de Zandzoom 19 in de Delftlanden. De honderdste leerling werd namelijk ingeschreven. Een belangrijke mijlpaal voor de school in de jongste woonwijk van Emmen. Het Talent zit duidelijk in de lift en daar zijn directeur Bertie Vink, haar team en niet te vergeten de leerlingen buitengewoon trots op.
Reageer!

Emmen heeft er acht Gezonde Scholen bij

EMMEN - Openbare basisscholen de Runde in Emmer Compascuum, ’t Eenspan en Delftlanden in Emmen, de Anbrenge op Erica, de Spil en de Planeet in Klazienaveen, de Dordtse Til in Nieuw-Dordrecht en de Iemenhof in Schoonebeek hebben in 2017 allemaal het vignet (een keurmerk) Gezonde School behaald.
Reageer!

Pilot om tekort aan vakmensen in Drenthe, Friesland en Groningen op te lossen kent succesvolle start

30 werkzoekenden per jaar worden opgeleid tot verspaner in metaalindustrie EMMEN - Op 4 mei startte in Emmen een versnelde opleiding tot CNC operator die werkzoekenden in acht weken tijd opleidt tot CNC-frezers en -draaiers. De eerste 6 werkzoekende deelnemers zijn inmiddels geslaagd en kunnen direct aan de slag bij bedrijven in de regio.
Reageer!

Activiteiten Sigrid’s Garden juli 2017

EMMEN - In de bijlage een overzicht van de activiteiten in Sigrids Garden voor de maand juli. De laatste voor de vakantie. In de maand augustus zijn wij alleen geopend op de dinsdag van 9.30 tot 16.00 uur. Wilt u dit onder aandacht brengen van jullie publiek, luisteraars etc.
Reageer!

Leerlingen De Twijn, W.A. van Liefland, Thriantaschool en de Windroos verleggen sportieve grenzen in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Sportcomplex Bentinckspark aan de sportveldenweg in Hoogeveen is ook dit jaar het decor van de Special Heroes Challenge. Op vrijdag 9 juni gaan 330 leerlingen met een verstandelijke beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs samen grenzen verleggen tijdens de sportdag die wordt georganiseerd door Special Heroes en Sportief Hoogeveen.
Reageer!

Veel belangstelling nieuw tussenjaar Emmer Hondsrug College

EMMEN - Het Hondsrug College is tevreden over de belangstelling voor het nieuwe extra leerjaar voor kinderen die uitgeleerd zijn op de basisschool maar nog niet toe zijn aan de middelbare school. In totaal zestien kinderen met een vwo-advies, verdeeld over twee klassen, beginnen na de zomervakantie met het tussenjaar dat de naam Intermezzo draagt.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda