Atletiek

Prachtige omstandigheden tijdens 26e Jan Weggemans Trimloop

HOOGEVEEN - Zondag werd bij de voetbalvereniging Hoogeveen de traditionele Jan Weggemans Trimloop gelopen. Deze trimloop wordt jaarlijks georganiseerd door de jeugdafdeling van de voetbalvereniging Hoogeveen. Het betrof deze keer de 26e editie. In 1984 werd de eerste Jan Weggemans trimloop gelopen. Daarvoor was er ook al een trimloop, maar deze werd 25 jaar geleden vernoemd naar de veel te vroeg overleden Jan Weggemans. Laatstgenoemde zette zich vele jaren in voor o.a. de jeugdafdeling van de club.
Reageer!

Testloop Cascaderun met oliebollen en chocolademelk!

CASCADERUN - Onder een lekker zonnetje en prima loopomstandigheden werd zondagmorgen de eerste Saucony testloop voor de Cascaderun dit jaar georganiseerd. Met een opkomst van ruim 150 personen was de deelname flink veel. Veel lopers wisten dat na afloop van de Testloop er oliebollen van bakker Bos en Plaizier zouden zijn, samen met lekker warme chocolademelk. Dat lieten de deelnemers zich dan na afloop ook goed smaken! Het werd een prachtige nieuwjaarsbijeenkomst. De prachtige apr?s-ski kraam werd beschikbaar gesteld door Rick Greving en Harm Scheper. De Cascaderun is op 17 april en iedereen kan zich nog inschrijven via www.cascaderun.nl
Reageer!

Thomas van der Wal wint 39e Oliebollencross

NIEUW DORDRECHT - Thomas van der Wal is vrijdagmiddag winnaar geworden van de 39e Oliebollencross met start en finish op sportpark Bloemendaal van de vv DVC'59. Bij de dames was Liana e de Wit uit Assen de snelste met bijna twee minuten voorsprong op Ariska Hofstede uit Erica. Bij de heren 40+ was Peter Rolink uit Erica de beste terwijl bij de dames 40+ Gea Benjamins uit Emmen de hoogste trede op het ereschavot mocht betreden. Aan de start van de wedstrijd door het winterse Oosterbos stonden in totaal ongeveer 200 atleten aan de start, Iets minder dan vorig jaar, maar volgens de organsiatie was daar vooral de slechte gestelheid van de wegen debet. De totale uitslagenlijst ziet er als volgt uit:
Reageer!

Jeugdlopen definitief op programma 28e Unive Drenthe Loopfestijn

KLAZIENAVEEN - Het 28e Unive Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zaterdag 28 mei 2011. In 2010 werd voor het eerst ook een Jeugdloop onderdeel van het programma. De jeugdige hardlopers waren enthousiast te mogen hardlopen op een parcours dat die middag ook het decor is voor atleten uit maar liefst 12 verschillende landen. Zij werden aangemoedigd door ouders, opa's en oma's en duizenden andere toeschouwers in het centrum van Klazienaveen. De eerste jeugdloop werd een groot succes.
Reageer!

Thomas van der Wal wint Kerstcross

EMMEN ? Thomas van der Wal uit Klazienaveen is afgelopen zaterdagmiddag winnaar geworden van de 33ste Kerstcross van de Sport- en Ontspanningsvereniging Politie Oost Drenthe. De Klazienavener liep de 10 kilometer door de Emmerdennen in 39 minuten en 20 seconden. Met een achterstand van 2 minuten en 58 seconden werd Michel Eekhof uit Valthe tweede. Tjip Baas uit Emmer Compascuum werd derde met een achterstand van 3 minuten. Liane de Wit uit Assen won bij de dames in ene tijd van 45.33 minuten. Leonie Kramer uit Zwolle beloonde haar verre reis over de besneeuwde wegen met een tweede plaats in een tijd van 53.44. Maaike van der Werf uit Woltersum werd derde in een tijd van 54 minuten en 5 seconden.
Reageer!

Hans Schepers en Marleen Lubbers winnen Snertloop

ATLETIEK - Hardloper Hans Schepers uit Erica is zaterdagmiddag in Nieuw-Schoonebeek winnaar geworden van de Snertloop over tien kilometer. Schepers was 36 minuten en 34 seconden onderweg en had een voorsprong van 5 tellen op zijn plaatsgenoot Peter Rolink. De Klazienavener Tomas van der Wal werd derde in het veld van 70 deelnemers. Hij was 11 seconden langzamer dan winnaar Schepers.
Reageer!

33e Politie Kerstcross

EMMEN - Op zaterdag 18 december a.s. wordt in Emmen voor de drie?ndertigste keer de Kerstcross gehouden. Deze cross op het ?Auke Foppes circuit? in de Emmer Dennen wordt georganiseerd door de SOZO (Sport- en Ontspanningsvereniging Zuid-Oost van de Regiopolitie Drenthe). De cross is bij veel lopers goed bekend omdat deze cross vele gezichten kent. De ene keer is het een redelijk droge boscross, maar bij regenachtig weer verandert het parcours in een modderpad met kuilen en plassen. Vorig jaar en ook enkele keren eerder lag er sneeuw en ijs op het parcours.
Reageer!

Geslaagde try out run atb run te Klazienaveen.

KLAZIENAVEEN - Met 33 deelnemers kan de organisatie van de run atb run in Klazienaveen niet ontevreden zijn en stellen dat de try out een succes was. Onder perfecte weersomstandigheden werden 5km hardlopen, 18,5km atb'en en 2,5km hardlopen afgewerkt in een drassig Oosterbos. Wat opviel was dat de helft van de deelnemers niet uit deze omgeving komt, terwijl men meer regionale sporters had verwacht. Hopelijk staan deze de volgende keer wel aan de start. Want dit evenement zal zeker een vervolg krijgen.
Reageer!

Trainers gezocht: met spoed bij EAC De Sperwers

EMMEN - Vincent Heeres geeft nu samen met Andr? en Lisanne van Manen training aan de pulillen. Na de vakantie geeft hij ook training aan meisjes en jongens junioren D en C dit met hulp van Jan Wolf en Henk Hartman.
Reageer!

Oosterbosrun laatste wedstrijd in Time Out loopcircuit

KLAZIENAVEEN ? Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen organiseert zondag 7 november haar jaarlijkse Oosterbosrun. Deze run is onderdeel van het Time out loopcircuit. Er kan gestart worden op twee afstanden, de 5 en de 10 kilometer. Beide afstanden gaan over zandwegen en bospaden. Bij de ingang van het Oosterbos aan de Streek in Klazienaveen staat een tent waar men zich tot een kwartier voor de start kan inschrijven. Inschrijfgeld is ? 4,- per persoon. De start van de 5 kilometer recreatieloop is om 10.00 uur en voor de 10 kilometer wedstrijdloop wordt men om 10.45 uur weggeschoten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda