Atletiek

Beleef het mooiste van Drenthe

Voor-inschrijving 28e Unive Drenthe Marathon van start KLAZIENAVEEN ? ?Beleef het mooiste van Drenthe?. Op zaterdag 28 mei 2011 staat het 28e Unive Drenthe Loopfestijn op het programma. Naast marathon maken ook halve marathon, Open Drents Kampioenschap 10 kilometer, Open Drents Kampioenschap 10 kilometer voor Bedrijven en Instellingen en jeugdlopen deel uit van dit loopfestijn. Vanaf 1 november 2010 is voor-inschrijving mogelijk via de web-site: www.drenthemarathon.nl of www.inschrijven.nl
Reageer!

Thomas van der Wal derde in Jipsingboertange

JIPSINGBOERTANGE - Afgelopen deed Thomas van der Wal uit Klazienaveen mee aan een herfstcross in Jipsingboertange en de triatleet uit Klazienaveen wist op de 10 km herfstcross een mooi derde plaats te behalen.
Reageer!

Yenew Alamirew en Emily Chebet winnen 4 mijl van Groningen

GRONINGEN - Op 10 oktober werd om 13.30 uur het startschot, voor de 24e editie van de 4 Mijl van Groningen, verricht door Max van den Berg, Commissaris van de Koningin. Onder perfecte weersomstandigheden werd de afstand van 6,347 km van Haren naar Groningen door ongeveer 18.500 deelnemers afgelegd. Door een te vroeg gestarte groep van internationale wedstrijdatleten bleef het lang onzeker of er een parcoursrecord was gevestigd. Op basis van camerabeelden van de startsituatie heeft de wedstrijdleiding lang nodig gehad voordat ze dit vast konden stellen.
Reageer!

4 Mijl van Groningen, zondag 10 oktober 2010 ,Sterkste bezetting ooit!

GRONINGEN - Voor de 24e editie van de 4 Mijl van Groningen op zondag 10 oktober is een zeer sterk internationaal en nationaal topveld geselecteerd. Deelnemers zijn afkomstig uit Kenia, Ethiopi?, Oeganda,Somali?, Belgi? en Nederland. Topsport Noord Nederland is er, samen met het bureau van Global Sports Communication, in geslaagd een fantastisch internationaal en nationaal veld neer te zetten.
Reageer!

Polluxrun

KLAZIENAVEEN - De loopgroep Noord Nederland Klazienaveen organiseert zondag 3 oktober de 1e Polluxrun. De Polluxrun bestaat uit 3 onderdelen, een 5km loop, een 10 km loop en voor de basisscholen is er een jeugdloop. Deze Polluxrun is een onderdeel van het loopcircuit waar de Loopgroep dit najaar mee is begonnen. De start van de 5 km is om 10.00 uur en de start van de 10 km is om 10.45 uur. Direct daarna is de start van de jeugdloop. Inschrijven voor de jeugdloop is gratis en voor de 5km en 10 km wordt ? 4,- startgeld gevraagd. Voor meer informatie kan men terecht op de website van de loopgroep: www.loopgroepnoordnederlandklazienaveen.nl
Reageer!

Hans Schepers winnaar Rundeloop.

Tijdens de 5e Mediq Apotheek Pykstra Rundeloop zaterdag 18 september is Hans Schepers uit Erica als snelste bij de 10 km. over de finish gekomen. Hij zette een tijd op de klok van 35.41. Bij de dames 10 km. ging Marleen Lubbers uit Coevorden als 1e over de streep in een tijd van 40.00, hiermee verbeterde ze het parcoursrecord met 19 sec. die op haar eigen naam stond. De 1e prijs op de 5 km. kwam op naam van Martin Lunenborg uit Groningen met 17.32 en Ilona Bosma uit Emmen met 23.20. De beste Veteraan op de 10 km. heren was Peter Rolink uit Erica met 37.02. De organisatie van de Rundeloop kijkt terug op een geslaagd evenement met veel publieke belangstelling. Speciale aandacht tijdens deze Rundeloop kreeg Mariska Walda uit Zwartemeer die voor haar neefje een bedrag bij elkaar liep. Het geld is bestemd voor het volgen van dolfijnen therapie in Cura?ao.
Reageer!

3e Electrabel Burgum Run groot succes!

BERGUM - Zondagmiddag werd voor de derde maal de Electrabel Burgum Run gehouden. De start en finish van deze recreatieve hardloopwedstrijd waren op het terrein van de elektriciteitscentrale Bergum van hoofdsponsor Electrabel. Maar liefst 500 mensen namen deel aan dit evenement en daarmee overtreft het deelnemersaantal de voorgaande jaren.
Reageer!

Lornah Kiplagat komt naar de Sperwers in Emmen

EMMEN - Lornah Kiplagat komt op disndag 7 september op bezoek bij de atletiekvereniging De Sperwers. Zij zal daar een cheque in ontvangst nemen voor de Lornah Kiplagat Foundation. De atlete is vanaf 16.00 uur op de atletiekbaan op sportpark Meerdijk bij het geven van een clinic te bewonderen. Er is ook een heel feestgebeuren omheen en het is zeer bijzonder dat ze in Emmen komt. Ook de wethouder van sport zal hierbij aanwezig zijn.
Reageer!

Loopgroep organiseert loopcircuit

KLAZIENAVEEN - Dit najaar start de loopgroep Noord Nederland Klazienaveen met een heus loopcircuit, om precies te zijn het TimeOut loopcircuit. Het circuit bestaat uit 3 loopjes. Het zijn de Sportlandgoed loop op 5 september in Zwartemeer, 3 oktober de Pollux run op industrieterrein de Pollux in Klazienaveen en 7 november de welbekende Oosterbosrun. Deze laatste loop wordt niet zoals andere jaren in oktober gehouden maar dit jaar voor het eerst in november. Alle 3 de lopen worden op zondagochtend georganiseerd waarbij de 5km standaard om 10 uur begint en de 10km om 10.45 uur. Een vast onderdeel van deze lopen is ook de jeugdloop, speciaal voor de basisschooljeugd. De jeugdloop zal iedere keer om 10:45 uur starten, direct na de start van de 10km.
Reageer!

Emmenaar Lisanne van Manen 4-de op C-Spelen

Emmen - Dit jaar organiseerde AAC Amsterdam op zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus 2010 de 41e Nationale C-Spelen. Het jaarlijks landelijke atletiekevenement voor uitsluitend C-junioren (geboren in 1995 en 1996). Deze wedstrijd van AAC Amsterdam geldt voor velen geldt als het officieus Nederlands kampioenschap.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda