Atletiek

Ga bij de loopgroep Klazienaveen de uitdaging met jezelf aan!

KLAZIENAVEEN - Na de zomervakantie start de loopgroep Noord Nederland Klazienaveen weer met haar 5KM clinics. Ook dit jaar gebeurt dit onder leiding van Bas Kouwenhoven. De 1e clinic wordt gehouden 25 augustus as. om 19:00 uur. Er wordt gestart bij de 1e ingang van het Oosterbos aan de Streek in Klazienaveen. Het doel is om de 5KM te lopen tijdens de Pollux run op zondag 3 oktober in Klazienaveen. Meedoen aan deze loop is natuurlijk geheel vrijblijvend.
Reageer!

Rundeloop verplaatst naar 18 september

ZWARTEMEER - Vanwege de te verwachten weeromstandigheden is de Rundeloop voor komende zaterdag 3 juli afgelast. Het evenement is verplaatst naar zaterdag 18 september 2010. Voor meer info, Leo Plas, telefoon 0638409079
Reageer!

Burgemeester huldigt snelste kinderen van gemeente Aa en Hunze

GIETEN/GROLLOO - De eerste editie van het individuele kampioenschap hardlopen voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze is afgesloten met de huldiging van de snelste jongens en meisjes van de groepen drie tot en met acht. Leerlingen van de basisscholen in Gieten en Grolloo die in de prijzen waren gevallen kregen de bekers en medailles uit handen van niemand minder dan burgemeester Eric van Oosterhout en sportwethouder Bert Wassink.
Reageer!

Cascaderunshirt toch nog verkocht

HOOGEVEEN - Het leek erop dat het megagrote Cascaderunshirt niet verkocht zou worden. Dat bleek gelukkig geen waarheid. Nadat het grote shirt, wat een aantal weken over ?De Tas? aan de Hoofdstraat hing, te koop werd aangeboden, leek een bod van 350 euro fake te zijn. Naar aanleiding van een bericht hierover in een nieuwsblad nam de bieder contact op met de organisatie van de Cascaderun. Het bedrijf in kwestie, Klaver fietsparkeersystemen aan de Weberstraat in Hoogeveen, had geen reactie ontvangen op haar bod! Later bleek echter dat de reactie op het bod in het spamfilter bij Klaver was beland.
Reageer!

Venhuizen en Stiekema winnen Run van Gieten

GIETEN - De vierde editie van de Run van Gieten, de negende wedstrijd van het Unive Loopcircuit, is zaterdagavond gewonnen door Jan Venhuizen. De atleet uit Smilde raffelde het parcours met een lengte van tien kilometer af in een tijd van 33 minuten en twee seconden. Jan Stuursma uit Kielwindeweer (33.20 minuten) en Edward de Ruiter uit Ten Boer (33.55 minuten) legden beslag op de tweede en derde plaats.
Reageer!

Wandelsportcentrum Drenthe start Walk Challenge de Hunzeloop

WEZUPERBRUG - Wandelsportcentrum Drenthe is gestart met een ambitieus wandelproject: Walk Challenge de Hunzeloop. De Walk Challenge is letterlijk een uitdaging voor iedere wandelaar (beginnend en gevorderd, jong en oud, recreatief en sportief) om zich goed voor te bereiden op en mee te doen aan de Hunzeloop op 18 september. Wandelsportcentrum Drenthe verwacht dat vele honderden wandelaars zich zullen aanmelden voor dit programma.
Reageer!

Lopen langs 14 gehuchten in de gemeente Vlagtwedde

VLAGTWEDDE - Bloeiende aardappelvelden, wuivende korenvelden en meanderende riviertjes. Een gemeenteraad die elk gehucht van een naambordje heeft voorzien om zodoende de oude historische namen voor het nageslacht te bewaren. Ingredi?nten voor een prachtige sightseeing langs 14 gehuchten rondom het dorpje Sellingen in het natuurrijke Westerwolde. ?Met schone bossen rijk getooid? volgens het Westerwoldsch volkslied. Op zaterdag 3 juli vindt voor de tweede keer in de gemeente Vlagtwedde de 14-gehuchtenloop plaats.
Reageer!

Unicef ontvangt cheque van de Cascaderun.

HOOGEVEEN - Gisterenmiddag is in Hoogeveen een cheque uitgereikt aan Unicef. Bij het inschrijven voor de Cascaderun kregen alle individuele deelnemers en businessteams de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doneren aan Unicef. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Voor Unicef Hoogeveen is de Cascaderun een goede geldschieter gebleken.
Reageer!

Ruim 500 jeugdlopers op startlijst Run van Gieten

GIETEN - Meer dan 500 jongens en meisjes doen zaterdag 19 juni mee aan het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Vrijwel alle scholen in de gemeente zijn van de partij op het kampioenschap, een onderdeel van de Run van Gieten die voor de vierde keer op de flanken van de Hondsrug wordt gehouden.
Reageer!

Jetta Klijnsma naar Europese kampioenschappen Atletiek Stadskanaal

STADSKANAAL - Voormalig PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma komt vrijdag 4 juni naar Stadskanaal. Ze bezoekt de Open Europese kampieonschappen atletiek voor mensen met een beperking. 's Avonds reikt ze om 20.00 de prijzen uit in Sport- en Recreatiepark Het Pagedal. Klijnsma was jarenlang wethouder Volksgezondheid en Zorg in Den Haag. In 2008 maakte ze de overstap naar de landelijke politiek. In het vorige kabinet was ze staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klijnsma is zelf licht gehandicapt vanwege haar spastische benen. Op haar dertiende leerde de geboren Hoogeveense lopen in een revalidatiecentrum in Beersterswaag.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda