De 2e divisie paren is weer afgesloten

EMMEN - De 2e divisie Paren is afgesloten en Tim Wubbels en Jan Derks hebben zich voor het tweede achtereenvolgende jaar weten te handhaven. Jan Derks: Daar zijn we tevreden over. Ook onze EBV clubgenoten Melanie Boelen en Jaap Mulders zijn er als Drents kampioen van het vorig seizoen in gebleven. Wij waren de enige Drentse deelnemers, speelden drie dagen in maart en april, 45 spellen per dag. Verder waren er uit het Noorden twee Friese deelnemende paren. Het was voor Tim en mij nog wel even peentjes zweten.


Een spel na de lunchpauze was goed mis. Tim biedt 5 ruiten, dat wordt gedoubleerd, ik geef een redoublet (sos) en Tim past. Hij moet 11 slagen maken met ruiten als troefkleur. Voor klaverjassers er wordt gekraakt en ge rekraakt. Dit gaat voor een recordscore, voor ons helemaal fout. Tim haalt vijf slagen en heeft er 7 tekort, dit kost ons 4000 punten. Mega veel!

Gelukkig was het een parencompetitie, we scoren natuurlijk een dikke nul op dit spel. Daarna heb je nog genoeg spellen om het goed te maken en dat deden we gelukkig ook in de spellen daaropvolgend. Uiteindelijk hadden we een gemiddelde tafel over vijf spelen tegen deze opponenten en eindigden op de 19e plek. Jaap en Melanie waren 15e, ook keurig!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda