Handbal

Kwebbel E&O ondermaats tegen VOC

EMMEN - De dames van Kwebbel E&O zijn thuis tegen VOC tegen een ruime nederlaag aangelopen. VOC won in Emmen, na een 10 ? 15 ruststand, met 16 ? 28. Na 10 minuten spelen en een 5 ? 2 stand op het scorebord leek niets erop dat het een gemakkelijke avond zou worden voor VOC. Maar toen de formatie uit Amsterdam na 20 minuten voor het eerst op voorsprong (7 ? 8) kwam was het al snel een gelopen koers. In de slotfase van de eerste helft maakte VOC het verschil. In 6 minuten liep het uit van 9 ? 10 naar 10 ? 15 bij rust.
Reageer!

Kremer / Hurry-Up zaterdag naar Aalsmeer

ZWARTEMEER - De formatie van Joop Fiege gaat zaterdag op bezoek bij de lijstaanvoerder van de eredivisie. Kremer / Hurry-Up neemt het dan op tegen FIQAS Aalsmeer, een vereniging die al jaren tot de nationale top behoort. FIQAS Aalsmeer wist alle wedstrijden in winst om te zetten, Kremer / Hurry-Up speelde daarentegen twee gelijk en won er ??n. De Zwartemeerders staan momenteel op de 4e plaats. Tijdens de SuperCup-finale bleek landskampioen KRAS Volendam net te sterk voor de bekerwinnaar. Toch kan met een positief gevoel teruggekeken worden op deze wedstrijd, want het niveauverschil tussen KRAS Volendam en Kremer / Hurry-Up is behoorlijk genivelleerd. Zaterdag zullen de Zwartemeerders het moeten laten zien in Aalsmeer. De wedstrijd begint om 20.30 uur. De NOS maakt opnames van deze wedstrijd, zondagmiddag is de samenvatting te zien op Studio Sport.
Reageer!

Zaterdag = Handbaldag is sporthal Angelslo te Emmen

Komende zaterdag (1 oktober) staat er weer een dubbelspel op het programma in de Sporthal Angelslo. De dames van Kwebbel E&O spelen om 19.00 uur tegen de onttroonde landskampioen Succes Schoonmaak VOC. De heren nemen het vervolgens om 21.00 uur op tegen Eurotech Bevo.
Reageer!

Kras/Volendam wint SuperCup

ALMERE - De confrontatie om de SuperCup tussen de heren van Kras/Volendam en Kremer/Hurry Up is ge?indigd in een (12-13) 28-25 overwinning voor Kras/Volendam. Na een wat rommelige wedstrijd waarin beide ploegen elkaar in het Topsportcentrum Almere weinig toegaven, bleek de ervaren ploeg van Martin Vlijm net even te sterk voor de hard werkende mannen uit Zwartemeer. Aan het begin van ieder nieuw handbaljaar treffen de landskampioen en de Bekerwinnaar van het vorig seizoen elkaar in de strijd om de SuperCup. Dit jaar kreeg deze traditie noodgedwongen een ander gezicht. Omdat het nationale damesteam zich momenteel voor een oefenstage in Polen bevindt, werden beide wedstrijden losgekoppeld en kwamen deze zaterdag alleen de heren van Kras/Volendam en Kremer/Hurry Up in actie. De datum voor de SuperCup bij de dames wordt medio oktober vastgesteld.
Reageer!

Kras/Volendam favoriet in SuperCup tegen Kremer/Hurry Up

ZWARTEMEER - Op zaterdag 24 september vindt de strijd om de SuperCup handbal bij de mannen plaats. In het Topsportcentrum in Almere spelen landskampioen Kras/Volendam en Bekerwinnaar Kremer/Hurry Up uit Zwartemeer vanaf 19.00 uur om de eerste prijs van het nieuwe seizoen. De dameswedstrijd tussen MiZuWaAi/Dalfsen en Westfriesland/SEW, die aanvankelijk op dezelfde avond gepland was, is tot nader bericht uitgesteld in verband met een stage van het Nederlands damesteam in Polen ter voorbereiding op het WK in Brazili
Reageer!

Pals groep E&O neemt punt mee uit Geleen

GELEEN - De heren van Pals groep E&O hebben een punt overgehouden aan de uitwedstrijd zaterdagavond in Geleen tegen OCI Nitrogen Lions. In het Sportcentrum Glanerbrook werd het 28 ? 28. Vooraf teken je misschien voor een gelijkspel. Achteraf gezien had er meer in gezeten als je ziet dat de Lions maar ??n keer in de wedstrijd, bij de stand 25 ? 24, op voorsprong hebben gestaan. C'est la vie. Komend weekend is er geen competitie i.v.m. de supercup. De heren spelen op zaterdag 1 oktober om 21.00 uur thuis tegen Eurotech Bevo.
Reageer!

Pals groep E&O blijft angstgegner van Lions

GELEEN - Een angstgegner, zo werd Pals groep/E&O voorafgaande aan de uitwedstrijd tegen OCI Nitrogen Lions genoemd. Het afgelopen seizoen wist de Limburgse topformatie in vier onderlinge duels maar ??n keer te winnen. Verder werd er twee keer verloren en eindigde ??n duel onbeslist. Zaterdagavond leek het in het Sportcentrum Glanerbrook in Geleen weer die kant op te gaan. Pals groep/E&O kwam fantastisch uit de startblokken en nam een 0?3 voorsprong om die vervolgens uit te breiden naar 3?9. Coach Gabi Rietbroek van de Lions moest wel een time out nemen om het tij te doen keren. Dat lukte vervolgens ook. Na de time out ging het beter lopen bij de thuisploeg. Pals groep/E&O liet zich verleiden tot vechthandbal wat het spel niet ten goede kwam. Lions kwam terug tot op ??n punt (9?10) maar was niet in staat om door te drukken waardoor Pals groep E&O met een 13?14 voorsprong de rust in ging.
Reageer!

Dubbele tijdstraf nekt Kwebbel E&O

NIEUWEGEIN - Een dubbele tijdstraf, vlak voor tijd, is doorslaggevend geweest voor het eindresultaat van Venus Nieuwegein tegen Kwebbel E&O. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd bij een gelijke stand (23?23) liepen Karin Veltrop en Nicol Kooiker tegen een tijdstraf op. Nieuwegein kreeg daarmee eigenlijk de overwinning in de schoot geworpen (27?23).
Reageer!

Kwebbel E&O en V&S Groningen winnen VRFH-Actieftoernooi

KLAZIENAVEEN - Vandaag en gisteren werd in sporthal De Zon weer het jaarlijkse VRFH-Actief handbaltoernooi gehouden. Bij de heren werd V&S Groningen winnaar na strafschoppen. De finale tegen HWC Vlaardingen eindigde in een 21-21 gelijkspel waardoor strafworpen de beslissing moesten brengen. In de strijd okm de derde en vierde plaats toende gastheer Actief zich met een 24-18 duidelijk sterker dan Donar Hengelo.
Reageer!

Het VRFH-Actieftoernooi 17 en 18 september

KLAZIENAVEEN - Zaterdag 17 en zondag 18 september zal Handbalvereniging Actief uit Klazienaveen opnieuw het H.V. Actief toernooi organiseren. Het toernooi staat garant met handbal voor dames en heren op niveau (regioklasse) en bovendien veel gezelligheid met een feest op zaterdagavond in de kantine van sporthal de Zon. De poulewedstrijden van het toernooi zullen op zaterdag (17 september) plaatsvinden en vervolgens vinden op zondag (18 september) de finalewedstrijden plaats.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda