Handbal

Kremer / Hurry-Up in SuperCup tegen Kras / Volendam

ZWARTEMEER - De strijd om de SuperCup, de traditionele confrontatie tussen de landskampioen en bekerwinnaar van het afgelopen seizoen, zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 24 september in het Topsportcentrum Almere. Bekerwinnaar Kremer / Hurry-Up komt uit tegen landskampioen Kras / Volendam. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Nadere informatie over kaartverkoop en eventuele supportersbus volgt op de site van Hurry Up.
Reageer!

Handbalsters verlaten Arnhem met vijf ruime zeges

ARNHEM - Het Nederlands handbalteam heeft het verblijf in Arnhem woensdagavond afgesloten met een overwinning op Spanje (29-26). Beide ploegen wisten tevoren al op welke plaats in groep I van de winnaarsronde ze zouden eindigen, Nederland als eerste, Spanje als vierde. Nederland speelt vrijdag in Rotterdam tegen Servi?, de andere halve finale gaat tussen Denemarken en Oostenrijk. Het was de vijfde opeenvolgende Oranje-zege, en dat gebeurde de gehele EK al vaak indrukwekkende cijfers.
Reageer!

Niek Bezoen naar Kremer / Hurry-Up

EMMEN - Kremer / Hurry-Up heeft zich verzekerd van de diensten van Niek Bezoen. De 27-jarige hoekspeler komt over van streekgenoot Pals Groep E &O. Bezoen komt uit de jeugdopleiding van het Hengelose Olympia waarna hij vervolgens tien seizoenen voor E & O speelde. Hier groeide hij uit tot ??n van de beste hoekspelers van Nederland. Met de komst van Bezoen begint de selectie van trainer/coach Fiege steeds meer vorm te krijgen. De afgelopen periode legde Kremer / Hurry-Up al vier jeugdige talenten vast en verzekerde zich van de komst van de IJslander Kristinn Bj?rg?lfsson. De handballers uit Zwartemeer beginnen de competitie op 3 september met een thuiswedstrijd tegen OCI / Lions.
Reageer!

Oranje <19 op medaillekoers!

ARNHEM - Het Nederlands handbalteam ligt tijdens het EK Dames <19 op medaillekoers. Na de eerste wedstrijd in de winnaarsronde, waarin dinsdagavond in Arnhem een ware demonstratie werd weggegeven ten koste van het in de tweede helft volledig murw gespeelde Roemeni? (27-39), is Oranje <19 met twee zeges al verzekerd van een plaats in de halve finales die vrijdag in het Topsportcentrum Rotterdam plaats vinden. Als het publiek daar even trouw steunt als in Arnhem, dan lijkt een historische prestatie aanstaande.
Reageer!

De kop is eraf!

EMMEN - Voor de dames- en herenselectie van E&O zit de eerste trainingsweek er op. Helaas konden beide trainers nog niet beschikken over een voltallige selectie. De start van de competitie is op zaterdag 3 september. De dames spelen dan uit in Kwintsheul tegen de nummer 4 van het afgelopen jaar Quintus. De heren spelen op dezelfde dag in en tegen landskampioen Kras Volendam.
Reageer!

Uitmuntende teamprestatie Nederlandse handbalsters

ROTTERDAM - Voor een sfeervolle ambiance van 1500 toeschouwers heeft het Nederlands damesteam <19 zondag ook de derde wedstrijd van het EK in eigen land met ruim verschil gewonnen. Na Oostenrijk (35-27) en de Oekraine (34-24) werd titelverdediger middels een uitmuntende teamprestatie uit de winnaarsronde gehouden: 31-25. Bij de rust leidde de Scandinavische dames nog met ??n punt verschil: 12-13. In de winnaarsgroep speelt Oranje <19 dinsdag tegen Roemeni?, een dag later tegen Spanje dat verrassend Rusland uitschakelde. Samen met Nederland gaat Oostenrijk door naar de volgende ronde, de behaalde overwinning neemt Nederland ook mee.
Reageer!

Nederlandse handbalsters winnen ruim van Oostenrijk

ARNHEM - Het Nederlands team heeft de eerste groepswedstrijd van het EK dames <19 tot een goed einde gebracht. In de sfeervolle sporthal Valkenhuizen in Arnhem werd Oostenrijk verslagen met 35-27. Bij de rust leidde Jong Oranje met 20-13. Lois Abbingh werd topscoorster met tien treffers, Angela Malestein werd uitgeroepen tot beste speelster.
Reageer!

Tijsterman: ,,Laat toernooi maar beginnen''

ROTTERDAM - Het Nederlands damesteam <19 heeft dinsdagavond de laatste oefenwedstrijd voor het begin van het EK in eigen land gewonnen. Spanje werd in een sfeervolle sporthal Valkenhuizen met 29-24 verslagen, bij de rust stond Oranje nog met 13-14 achter. Monique Tijsterman weet dat haar meiden ,er klaar voor zijn'. De bondscoach: ,,In de eerste helft maakten we nog wat teveel fouten in de dekking, daar hebben we het in de rust over gehad en vervolgens ging het veel beter. Ik ben er klaar voor, de speelsters zijn er klaar voor, laat het toernooi maar beginnen.'' Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.ekhandbal.nl of door deze link: http://eventsit.activetickets.com/Agenda.aspx?mid=14
Reageer!

E&O werkt mee aan transfer Luciano naar Metz

EMMEN - E&O heeft besloten medewerking te verlenen aan de transfer van Ailly Luciano naar de Franse kampioen Metz. Onlangs bereikte E&O een akkoord met de 20 jarige rechterhoekspeelster die het afgelopen seizoen uitkwam voor Quintus. Echter na het bereiken van het akkoord klopte Metz aan de deur. Dat E&O niet blij was en is met de belangstelling van Metz mag een understatement genoemd worden. Dat Luciano beschikte over buitenlandse ambities was bij E&O bekend. Dat deze mogelijkheid zich echter zo snel zou voordoen was niet verwacht. Na intern overleg heeft E&O besloten mee te werken aan de transfer van Luciano naar Metz. Met als reden dat je Ailly Luciano een dergelijke transfer niet mag ontnemen.
Reageer!

Keepster Ilse Spiekman naar E&O

EMMEN - Ilse Spiekman speelt het komende seizoen bij E&O. De talentvolle 17 jarige keepster komt over van hoofdklasser Hurry Up waar ze het afgelopen seizoen eerste keepster was. Op dit moment speelt ze samen met haar toekomstige teamgenote Danniek Berends op het Europees Jeugd Olympisch Festival, dat plaatsvindt in Turkije. Oranje werd nummer 1 in poule A door achtereenvolgens te winnen van Oostenrijk, Denemarken en Noorwegen. In de halve finale (morgen 28 juli) wacht Zweden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda