Handbal

Pittige loting voor handbaldames op WK 2011

BRAZILIE - Vannacht vond in Brazili? de loting plaats voor het WK 2011 dames senioren. Na afloop van de Pan-Amerikaanse kampioenschappen trok Leon Kalin, President van de IHF Commission of Organising and Competition om 21.00 lokale tijd 24 landen, die in 4 groepen werden onderverdeeld. Nederland komt uit in groep B en treft in december Rusland, Kazachstan, Korea, Spanje en Australi?. ?Een pittige groep?, zegt bondscoach Henk Groener. ?We hebben vijf landen die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Het enige land dat echt minder zal zijn is Australi?.?
Reageer!

Leon van Schie ook komend seizoen bij Pals groep E&O

EMMEN - Leon van Schie speelt ook komend seizoen voor Pals groep E&O. Vrijdagmiddag kwamen de club uit Emmen en de cirkelspeler uit Den Haag tot een akkoord. Van Schie, vorig seizoen nog gekozen tot beste cirkelspeler in de eredivisie, gaat daarmee zijn derde seizoen in bij E&O.
Reageer!

Selectie handbaldames -19 bekend

OOSTERBEEK ? Over ruim 6 weken begint het EK <19 in Nederland. Dan komt de top van de Europese handbaltalenten naar Nederland om te strijden om de felbegeerde Europese titel. De Nederlandse speelsters, onder leiding van bondscoach Monique Tijsterman, zijn erop gebrand om in eigen land een goed resultaat neer te zetten. Vandaag werd de selectie bekend gemaakt en daarbij is Huyser E&O ook goed vertegenwoordigd door Tess Wester en Sanne Hoekstra terwijl ook Lois Abbing uit Emmen, maar spelend bij VFL Oldenburg bij de4ze selectie zit.
Reageer!

Mannenteam sluit EK-kwalificatie af met nederlaag

PRAAG - De Nederlandse handballers hebben het EK-kwalificatietoernooi afgesloten met een nederlaag in en tegen Tsjechi?. De ploeg van bondscoach Harrie Weerman, die al was uitgeschakeld door deelname aan de eindronde van EK 2012 in Servi?, verloor in Praag met 38-26. Nederland eindigde in groep 6 als laatste, met ??n punt uit zes ontmoetingen. Alleen de thuiswedstrijd tegen Griekenland leverde succes op, in de vorm van een gelijkspel. En dat terwijl de reeks zo veelbelovend was begonnen met een kleine nederlaag bij groepswinnaar Noorwegen (35-30).
Reageer!

Handbaldames naar WK in Brazili

INSTANBUL - De Nederlandse handbalsters hebben zich zaterdag op indrukwekkende wijze geplaatst voor het wereldkampioenschap, dat in december in de Braziliaanse regio Sao Paulo wordt gehouden. De ploeg van bondscoach Henk Groener won voor de tweede keer binnen enkele dagen van Turkije. Na de 40-28 in Rotterdam, werd het in Istanbul 38-34 voor Oranje.
Reageer!

Pals groep E&O verlengt contracten Kuik en Tamim

EMMEN - Niek Kuik en Karim Tamim spelen ook het komende seizoen voor Pals groep E&O. Kuik kwam vorig jaar over van Loreal. Na een aarzelende start maakte de opbouwer gedurende het seizoen veel progressie en was hij in de play offs van grote waarde voor het team. Tamim begint aan zijn vierde seizoen bij E&O. Tamim stond in de belangstelling van diverse ere divisie clubs, waaronder Hurry Up. Maar de robuuste opbouwer ziet toch het meeste perspectief bij E&O.
Reageer!

Oranje zet grote stap richting WK 2011

ROTTERDAM ? Vanavond speelde de Nederlandse handbaldames de eerste WK play-off tegen Turkije. In een bomvol Topsportcentrum Rotterdam is de inzet een ticket voor het WK 2011 in Brazili?. Beide ploegen komen fel uit de startblokken. Het is Turkije dat de score opent, maar Oranje neemt snel het initiatief. Bij rust is de voorsprong 22-16. Na rust geeft Oranje de winst niet meer uit handen. Met een 40-28 overwinning staat Oranje al met ??n been op het WK.
Reageer!

Kiddy World/SEW wint handbalbeker bij de dames

ALMERE - Hoewel Quintus en Kiddy World/SEW in de afgelopen jaren respectievelijk zes en tien keer de finale van de nationale beker hebben bereikt, zijn beide ploegen elkaar slechts ??n keer in die finale tegengekomen. In 2007 wist Quintus nipt te winnen (26-25), dit jaar was het verschil wat groter in het Topsportcentrum Almere. Maar dan wel in het voordeel van Kiddy World/SEW. De dames uit Nibbixwoud winnen met (14-13) 26-22 de Nationale Handbal Beker.
Reageer!

Historische Bekerfinale gewonnen door Kremer/Hurry Up

ALMERE - Zwartemeer tegen Emmen. Voor de Bekerfinale bij de heren stond een heuse streekderby op de affiche. De wedstrijd tussen Kremer/Hurry Up en Pals Groep/EenO werd dan ook in een bijzonder sfeervolle ambiance gespeeld, waarbij Kremer/Hurry Up een voorsprong van zes doelpunten uit handen gaf, maar in een ongemeen spannende eindfase op vechtlust toch succesvol bleek: (12-16) 25-27.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda