Handbal

Nederland revancheert zich tegen Oostenrijk

EMMEN - Met een (17-14) 34-28 overwinning op Oostenrijk, heeft het Nederlands herenteam zich weliswaar niet weten te kwalificeren voor het WK in Zweden, toch heeft Oranje via een uitstekende thuiswedstrijd laten zien dat de wedstrijd van vorige week een jammerlijke uitglijder is geweest. ?Revanche?, ?rehabilitatie?, ?laten zien dat we beter kunnen?; het waren veelgehoorde woorden in aanloop naar het tweede play-off duel voor WK-kwalificatie in Zweden (2011).
Reageer!

Warrie Nijenbrinks nieuw beoogd voorzitter E&O

EMMEN - Warrie Nijenbrinks is de nieuw beoogd voorzitter van E&O. Hij volgt daarmee Gerrit Volkers op die zich vanaf nu volledig gaat richten op zijn baan als algemeen directeur bij FC Emmen. Als oud speler en speaker is E&O geen onbekend terrein voor Warrie Nijenbrinks. Daarnaast beschikt de beoogd voorzitter over veel bestuurlijke ervaring. Onlangs nam hij na drie jaar afscheid als voorzitter van het Nederlands Handbalverbond afdeling Noord. Ook was hij onder meer fractievoorzitter van de VVD in Drenthe en 12 jaar Statenlid
Reageer!

Nederland wil revanche in Emmen

EMMEN - Zaterdag 12 juni jl. heeft Nederland de eerste WK play-off wedstrijd in Oostenrijk flink verloren met 31-15. Plaatsing voor het WK 2011 in Zweden is daarmee ver weg, maar Nederland wil er alles aan doen om zich in Emmen te revancheren voor de fikse nederlaag. Na de teleurstelling in Oostenrijk moet Nederland zich weer opladen voor de tweede wedstrijd.
Reageer!

Arthur Langendijk nieuwe trainer Pals groep E&O

EMMEN - Arthur Langendijk is de nieuwe trainer van Pals groep E&O. De 43-jarige in Beuningen woonachtige Langendijk was het afgelopen seizoen trainer van eredivisieclub HARO in Rotterdam. De nieuwe trainer van E&O heeft jarenlange handbalervaring, als speler en ook als trainer. Op zijn cv staan de heren van Swift Arnhem, De Gazellen, UDSV, Groene Ster en dus HARO. Ook trainde hij de dames van AAC.
Reageer!

Zondag WK Kwalificatie Heren in Emmen

EMMEN - Het Nederlands heren team gaat zondagmiddag om 14.00 uur op jacht naar eerherstel tegen Oostenrijk. Het eerste duel, afgelopen zaterdag in Oostenrijk, ging met 31 ? 15 ruim verloren. Hoewel zeker in de handbalsport de wonderen de wereld nog niet uit zijn, zal het zondag bij de return extreem lastig worden om een marge van 16 doelpunten goed te maken.
Reageer!

Rachel Piekhaar kiest voor Huyser E&O

EMMEN - De 20 jarige Jong Oranje speelster Rachel Piekhaar zal volgend seizoen de gelederen van Huyser E&O komen versterken. Ondanks meerdere aanbiedingen van diverse clubs koos de linkerhoek van van der Voort Quintus voor het Emmense E&O. Een belangrijke reden om te kiezen voor E&O lag in het feit dat de handbalploeg uit Emmen een samenwerking heeft opgezet met de Duitse topploeg VFL Oldenburg. De ploeg waar volgend seizoen o.a. Lois Abbingh en Laura van der Heijden hun carri?re zullen vervolgen. De bedoeling is dat Rachel Piekhaar vanaf 17 juli a.s de voorbereiding zal meedraaien met de Duitse Bundesligaploeg.
Reageer!

Heren Actief pakken de Beker

BORGER - Zondag 13 juni was de Handbal afdelingsbekerfinale van de Heren in Borger. De heren van HV Actief uit Klazienaveen mochten nadat in de voorronden de ploegen VAKO, Kwiek Hoogeveen en Beilen te hebben uitgeschakeld aantreden tegen de andere finalist Unitas uit Rolde. Het werd een warme middag in Sporthal de Borkerkoel in Borger, tevens omdat beide ploegen ook om het Kampioenschap hadden gestreden in de 1e klasse en daar was Actief de sterkste ploeg.
Reageer!

Nederlandse heren stellen teleur in Oostenrijk

OOSTENRIJK - De eerste play-off wedstrijd om de WK-kwalificatie is voor het Nederlands herenteam ge?indigd in een deceptie. Oranje verloor in Oostenrijk na een 15-10 ruststand met 31-15 en lijkt daarmee vroegtijdig uitgeschakeld voor de wereldkampioenschappen in Zweden. Het team van interim-coach Gino Smits en assistent-coach Henk Groener hield alleen in het eerste kwartier tot 8-8 gelijke tred met de Oostenrijkers via doelpunten van met name Bartek Konitz en Toon Leenders. Oranje was echter te afwachtend in de dekking, waardoor de Oostenrijkers redelijk simpel en zelfs vijf maal uit stand hun doelpunten konden maken. Van de, door Nederland gevreesde, snelle Oostenrijkse tegenaanvallen was in de eerste helft opvallend genoeg helemaal niets te zien.
Reageer!

Selectie voor cruciale WK play-off duels bekend

EMMEN - Op zaterdag 12 juni spelen de Nederlandse heren de eerste play-off wedstrijd tegen Oostenrijk om een ticket voor het WK 2011. Interim bondscoach Gino Smits heeft 16 spelers geselecteerd die morgenochtend vroeg in het vliegtuig stappen om naar Oostenrijk af te reizen. Na de gewonnen oefenwedstrijd van woensdagavond tegen Tusem/Essen (25-36), blijven Arjen Stuiver en Wai Wong achter in Nederland.
Reageer!

Mannak/Hurry-Up versterkt zich

ZWARTEMEER - Handbalvereniging Mannak/Hurry-Up uit Zwartemeer heeft zich voor het nieuwe handbalseizoen in de eredivisie versterkt met twee spelers. Van E&O komt rechterhoekspeler Arnold Postuma (26) over en van V&L Geleen komt cirkelloper Marijn Sinkeldam (18) naar Zwartemeer. De talentvolle Jong Oranje speler gaat de Lootopleiding volgen bij het CarmelCollege in Emmen. Eerder werd al bekend dat doelman Guido Rink terugkeert bij Mannak/Hurry-Up.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda