Handbal

Lois Abbingh en Laura van der Heijden naar VFL OLdenburg

Voor Lois Abbingh (Huyser E&O) en Laura van der Heijden (T+A VOC Amsterdam) komt een droom uit. Spelen bij een topclub in het buitenland. Beide speelsters hebben vandaag een contract ondertekend bij VFL Oldenburg, de huidige nummer drie in de bundesliga. Zondag speelt de ploeg van trainer Leszek Krowicki (o.a. oud bondscoach van het Nederlands herenteam) in de eigen EWE Arena in Oldenburg de eerste wedstrijd in de halve finale van de Europacup voor bekerwinnaars tegen het Deense KIF Vejen. Na afloop van het Europacup duel worden beide speelsters aan pers en publiek gepresenteerd.
Reageer!

Nederland stap dichter bij EK-kwalificatie

ALMERE - In een goed gevuld Topsportcentrum Almere heeft Nederland de tweede wedstrijd tegen Litouwen dik gewonnen. Kwalificatie voor het EK 2010 in Denemarken en Noorwegen komt zo een stap dichterbij.
Reageer!

Donderdag start nacompetitie Huyser E&O

EMMEN - De dames van Huyser E&O beginnen komende donderdag aan de nacompetitie. Tegenstander in de Ben Kwijt Arena in Emmen is het team van de Handbalacademie. De ploeg van trainer Joop Fiege is nog vol in de race voor twee prijzen, de landstitel en de beker. De kortste weg naar succes is via de bekercompetitie. Daarin spelen de dames op donderdag 15 april om 20.00 uur voor een plaats in de finale thuis tegen Gibo groep Kwiek. Maar eerst wacht donderdag tegen de Handbalacademie de eerste wedstrijd in de nacompetitie. De wedstrijd in de Ben Kwijt Arena begint om 20.00 uur en staat onder leiding van het arbitrale duo Schrijver en Lubbers.
Reageer!

Bekeravontuur over voor heren Pas Groep/E&O 2

Bekeravontuur over voor heren Pas Groep/E&O 2 EMMEN - Het bekeravontuur zit er op voor het tweede herenteam van Pals groep E&O. Kras Volendam was in de Ben Kwijt Arena in Emmen een maatje te groot voor de ploeg van coach Edwin Boxem. De Volendammers plaatsten zich voor de halve finale door met 23 ? 40 te winnen. In die halve finale speelt Volendam volgende week donderdag 8 april om 20.30 uur thuis tegen de eerste selectie van Pals groep E&O.
Reageer!

Dames DOS stellen 2e plaats veilig

BREEZAND - De handbalsters van DOS hebben met de winst op ZAP de tweede plaats in de hoofdklasse A veilig gesteld. De wedstrijd in het Noordhollandse Breezand werd halverwege de tweede helft beslist. Na een ruststand van 12-11 in het voordeel van ZAP kon DOS bij de stand 14-14 uitlopen naar 14-21. Na 17-26 kon ZAP nog terugkomen naar 21-27. Met het behalen van dit resultaat mag DOS medio april een plaatsingwedstrijd spelen tegen de nummer 2 uit hoofdklasse B. Scores DOS: Nicolai Bakker 1, Fragette Jagt 1, Jenny Leutcher 1, Gerike Mulder 8, Annelies Smeets 9, Alet van Veen 6.
Reageer!

Fiqas Aalsmeer kansloos tegen Pals groep E&O

EMMEN - De heren van Pals groep E&O zijn weer een stap dichterbij een finaleplaats. De nummer 2 in de kampioensgroep kwam thuis tegen nummer 3 Aalsmeer geen enkel moment in problemen en won na een 17 ? 12 ruststand uiteindelijk met 31 ? 27. E&O revancheerde zich daarmee voor de 26 ? 24 nederlaag in de eerste wedstrijd van de kampioensgroep in Aalsmeer.
Reageer!

Dames DOS stellen 2e plaats veilig

BREEZAND - De handbalsters van DOS hebben met de winst op ZAP de tweede plaats in de hoofdklasse A veilig gesteld. De wedstrijd in het Noordhollandse Breezand werd halverwege de tweede helft beslist. Na een ruststand van 12-11 in het voordeel van ZAP kon DOS bij de stand 14-14 uitlopen naar 14-21. Na 17-26 kon ZAP nog terugkomen naar 21-27. Met het behalen van dit resultaat mag DOS medio april een plaatsingwedstrijd spelen tegen de nummer 2 uit hoofdklasse B. De DOS werden gescoord door Nicolai Bakker 1, Fragette Jagt 1, Jenny Leutcher 1, Gerike Mulder 8, Annelies Smeets 9, Alet van Veen 6.
Reageer!

Pals groep E&O niet opgewassen tegen Kras Volendam

VOLENDAM - De heren van Pals groep E&O kwamen er zaterdagavond in en tegen Volendam. Na een 17 ? 10 ruststand ging de ploeg van trainer/coach Peter Portengen met 37 ? 25 ruim onderuit. E&O was in Volendam niet in staat het ontbreken van de geschorste Joeri Verjans op te vangen. Daarnaast ontbraken Niek Bezoen, Remco Hagen, Sonni de Jonge en Merijn de Vos wegens blessures. Tot 7 ? 7 ging het nog gelijk in de Sporthal Opperdam. Maar in het tweede deel van de eerste helft nam de geoliede Volendammer machine van trainer/coach Martijn Vlijm afstand. In de tweede helft namen de krachten van de emmenaren, met maar drie beschikbare wissels, steeds verder af.
Reageer!

Hurry Up is veilig

HANDBAL - Verliezen, maar toch met een brede lach de reis maken richting Zwartemeer. Dat kon Hurry Up zaterdagavond. Weliswaar ging de ploeg van interim-trainer Martin de Hoop met 31-25 onderuit bij HARO in Rotterdam, de nog enig overgebleven concurrent van de oranjehemden - Loreal - verloor bij Hellas. Door die nederlaag blijft het verschil na deze een-na-laatste speelronde vier punten, waardoor Hurry Up haar verblijf in de eredivisie met minimaal nog een jaar heeft verlengd.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda