Groot machtsvertoon Pals groep E&O

EMMEN - De heren van Pals groep E&O hebben zaterdagavond in de eigen Ben Kwijt Arena de Limburg Lions met groot machtsvertoon op zij gezet. Na een 17 ? 10 ruststand werd het 31 ? 24 in het voordeel van de formatie van trainer/coach Peter Portengen.


De schreeuw van de leeuw was er niet vanaf Limburgse kant. Tot 4 – 4 kon de ploeg van trainer/coach Alexandr Rymanov het nog bijbenen. Daarna liep de thuisploeg vlot weg via 7 – 4 naar 13 – 9 en een ruststand van 17 – 10. Vooral in de eerste helft speelde Pals groep E&O bij vlagen geniaal. Dat had het vooral te danken aan Mads Rolander(foto boven), die met zijn miraculeuze treffers het EK doelpunt van Marco van Basten in 1988 doet overkomen als een intikkertje, en doelman Johan Bos.

Het emotie kanon Bos is sinds de play-offs in bloedvorm.  Maar het gehele team draait op dit moment als een trein. Ook spelers die minder vaak in actie komen delen mee in deze succes periode. Peter Portengen heeft binnen deze talentvolle groep niet alleen meer handbal gebracht. Juist de teamspirit, niet alleen tijdens de wedstrijden maar zeker ook daarbuiten, is binnen heren 1 nog nooit zo hecht geweest.

In de tweede helft liep het aanvallend wat minder, verdedigend echter stond het als een huis. De Limburg Lions wisten eigenlijk niet meer waar ze het moesten zoeken en dreiging kwam er eigenlijk alleen via Steven Lichtelijk. Daarbij kwam ook nog eens dat de Limburgers zichzelf uit de wedstrijd speelden. Dat kwam maar door één persoon,  Merten Krings. 

De Duitse linkerhoekspeler vergeet met grote regelmaat dat hij zich in een sporthal begeeft in plaats van in het theater. Bij elke, al dan niet terechte, overtreding door of op hem gemaakt gaat de complete trukendoos open. Dit wekt niet alleen irritaties op bij het publiek en de tegenstander. Ook zijn eigen collega’s zijn er zichtbaar niet blij mee. Met als dieptepunt zaterdagavond het moment dat de Lions een strafworp mochten nemen en Krings speciaal van de bank kwam om de zeven meter te nemen.

Maar collega Camiel Rodigas, die al met de bal in de handen stond vond dat niet nodig waardoor Krings met een verongelijkt gezicht onverrichter zake weer kon gaan zitten. Met de technische kwaliteiten van Krings is niets mis. Het is een prima handballer maar hij moet zo langzamerhand weten dat de handbalwereld een broertje dood heeft aan theatermakers.

De vreugde aan Emmense zijde was er na afloop niet minder om. Volgende week kan Pals groep E&O in Den Haag tegen Hellas geschiedenis schrijven. Wanneer het zich weet de plaatsen voor de kruisfinales is het voor het eerste in deze opzet dat de nummer acht van de competitie zich bij de laatste vier weet te voegen. (zie ook fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda