Hurry Up na 2 jaar terug naar het hoogste niveau

ARNHEM ? De oranjehemden uit Zwartemeer hebben gisteravond in Sporthal Eldersveld te Arnhem na een zinderde finale tegen Loreal uit Venlo de weg terug naar de eredivisie veilig gesteld. Via een 12-12 rustand was de ploeg uiteindelijk met 32-30 de sterkste.

In de beginfase van de wedstrijd was vooral Loreal die de boventoon voerde. Vooral met Marco Venrooy als uitblinker aan de kant van Loreal. Hij zorgde ervoor dat Loreal na 25 minuten een 12-9 voorsprong had. Maar toen Hurry Up opeens een twee man meer situatie kreeg kon de achterstand worden weggewerkt. Op slag van rust kwam de ploeg via een brake op gelijke hoogte. 12-12.

Na de pauze gingen de handballers uit Zwartemeer verder waar ze gebleven waren. Na 6 minuten stond Hurry Up op 15-17, maar 5 minuten later stond Loreal al weer voor met 19-18. Dit zag ernaar uit dat dit een spannende finale ging worden en het nog moeilijk te voorspellen was welke ploeg het kampioenschap van de 1e divisie naar zich toe zal trekken.

In de laatste 10 minuten zorgde spelers zoals Robin Vendelo en Rik Philips ervoor dat Hurry Up kon uit lopen naar 3 doelpunten verschil. Een belangrijke rol was in deze wedstrijd weggelegd door Guido Rink die zeer attent was op verschillende breaks . Toen ook de prima mandekking op Marco Venrooy succes had kwam Loreal in die tweede helft er eigenlijk er niet meer aan te pas. Ruim een minuut voor tijd kreeg Rik Philips rood na zijn derde tijdstraf. Maar de buit was natuurlijk al lang binnen.

Hurry Up won met 30-32 en zal volgend jaar in de hoogste handbalklasse van Nederland acteren. Het bleef nog lang rustig in en rondom sporthal de Eendracht te Zwartemeer nadat de spelersbus arriveerde.