Nederlands Handbal Verbond schrapt strijd om plaats drie en vier

EMMEN - Dinsdagmorgen werd het bestuur van E&O onaangenaam verrast met de mededeling van het Nederlands Handbalverbond dat is besloten de strijd om plaats drie en vier tussen Pals groep E&O en Kras Volendam niet plaats te laten plaatsvinden. E&O is op zijn zachtst gezegd ontstemd over deze beslissing. Mede ook omdat er vanuit het NHV geen initiatief tot overleg is geweest en E&O dus niet de kans niet heeft gekregen om te ageren tegen dit besluit.

Een vreemde situatie omdat het NHV voorafgaande aan de competitie zelf heeft aangegeven dat, ook als er niets op het spel zou staan, de wedstrijden voor een juiste eindrangschikking absoluut doorgang moesten vinden. Nu vijf dagen voorafgaande aan de wedstrijd komt het bericht dat, omdat er niets meer op het spel staat, de wedstrijden geen doorgang vinden.

Het NHV heeft waarschijnlijk niet in overweging genomen dat er voor een vereniging meerdere belangen zijn dan alleen het belang van een juiste eindrangschikking. Zo zijn er bijvoorbeeld afspraken met sponsoren en zijn er potentiële sponsoren te gast. Maar misschien nog belangrijker, eervol afscheid nemen van spelers. Zo was er het plan om zaterdag afscheid te nemen van een boegbeeld van de club, Edwin Renting.

Dit kan nu niet plaatsvinden. Dat wij op een gepaste manier afscheid gaan nemen van Edwin staat vast. Dit kan nu niet.  Het was niet het plan van E&O om het seizoen 2008-2009 op deze onbevredigende manier te beeindigen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda