Pals groep E&O laat Kras Volendam ontsnappen

VOLENDAM - Wanneer er een kans was geweest om Kras Volendam pootje te laten struikelen dan was het zaterdag 4 april wel. Dat beseften de spelers van Pals groep E&O na afloop van het gespeelde duel in Sporthal Opperdam in Volendam. Het mocht echter niet zo zijn. De wijdboeken zegevierden na 2 x 30 minuten spelen met 35 ? 33. Cruciaal moment in de wedstrijd, anderhalve minuut voor tijd bij een 33 ? 32 stand.

Met een prachtige schijnbeweging breekt Mads Rolander van Pals groep E&O door de verdediging van Kras Volendam. Dan is er het fluitsignaal van het arbitrale duo Bol en van Eck. Naar de mening van de heren in het zwart maakt Rolander lopen. Alles wat E&O is grijp vertwijfeld naar het hoofd. Volendam neemt snel de vrije worp en Bobby Schagen, uitblinker deze avond aan Volendamse zijde, maakt 34–32. Einde oefening voor Pals groep E&O.

Maar is de nederlaag dan in zijn geheel te wijten aan de arbitrage? Dat zeker niet. Dat Emmen en Omstreken niet wint in Volendam heeft het aan zichzelf te wijten. Zo profiteerde het twee keer niet van een overtal situatie. Vlak voor het einde van de eerste helft bij een 12-14 stand in het voordeel van Pals groep E&O krijgt Tom Schilder en twee minuten straf na een overtreding op Roelof Smeenge. In plaats van verder weg te lopen kruipt Volendam weer dichterbij, 14-15. Dat was overigens ook de ruststand.

De tweede helft begon goed voor Pals groep E&O. Door treffers van Edwin Renting en Mads Rolander loopt E&O uit naar een drie punten voorsprong, 14–17. Maar Bobby Schagen en Herman Tol zorgen er gezamenlijk voor dat in de achtste minuut de stand weer gelijk is. Via Bastiaan Dorenkamper en weer Bobby Schagen komt Volendam voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong, 22–20.

E&O blijft vervolgens wel scoren maar de verdediging heeft totaal geen vat op Bobby Schagen die de avond van zijn leven heeft en uit alle hoeken en standen raak weet te schieten. Het verschil loopt op naar vier punten, 27–23 en het lijkt over en uit met E&O. Maar daar waar in de competitie de kopjes gingen hangen blijft de ploeg nu vechten en komen ze dus terug tot 33–32. Maar uiteindelijk mocht het niet baten en blijven er alleen de schouderklopjes voor de voortreffelijke inzet.