Honkbal / Softbal

Nieuwe coach damessoftbalteam Bedrocks

EMMEN - Het Emmer Bedrocks damessoftbalteam gaat het komende seizoen de competitie in met trainer-coach Ralph Seijkens. Seijkens was een aantal jaren coach van het eerste honkbalteam van Bedrocks waarmee hij in 2009 kampioen werd. Volgens Bedrocks voorzitter Wim Boonstra is een belangrijk doel van de club om naast de groei van de afgelopen jaren zich ook kwalitatief verder moet ontwikkelen. Om dit te bereiken is er met het aantrekken van Seijkens ook gekozen om te starten met een meisjes softbalteam van 12 t/m 16 jaar. Hiermee kan vanuit de basis worden gebouwd aan de toekomst.
Reageer!

Oefenwedstrijden Bedrocks dames en heren

EMMEN - Het damesteam van de Bedrocks, spelend in de 4e klasse is het oefenprogramma van dit seizoen goed begonnen. Zo werd er twee weken geleden tijdens het trainingsweekend te Oss bij de Cardinals gewonnen met een fikse 24-0. Zondag werd er bij de Blue Devils in Meppel, degradant uit de 3e klasse, gewonnen met 11-5. De Emmer dames zetten in de aanval met maar liefst 14 honkslagen, de Meppeler dames flink onder druk. Het ietwat gehavende Blue Devils kon niet veel uitrichten tegen dit slaggeweld van de Bedrocks. Tegen startend Bedrocks werper Shirley van Gelden kwamen Bleu Devils slechts tot vier honkslagen.
Reageer!

Nieuwe coach damessoftbalteam Bedrocks

EMMEN - Het Emmer Bedrocks damessoftbalteam gaat het komende seizoen de competitie in met trainer-coach Ralph Seijkens. Seijkens was een aantal jaren coach van het eerste honkbalteam van Bedrocks, met als hoogtepunt het kampioenschap in 2009. Volgens Bedrocks voorzitter Wim Boonstra is een belangrijk doel van de club om naast de groei van de afgelopen jaren nu ook in kwalitatief opzicht verder te ontwikkelen. Om dit te bereiken is er gelijk met het aantrekken van Seijkens ook gekozen om voor het eerst in de clubgeschiedenis te starten met een meisjes softbalteam van 12 t/m 16 jaar. Hiermee kan vanuit de basis worden gebouwd aan een hoger niveau voor de toekomst. Vanuit dit principe richten promotieactiviteiten vanuit Bedrocks zich op nieuwe jeugdspelers van de leeftijd van 6 tot 18 jaar.
Reageer!

Toernooiwinst Emmer Bedrocks

LONINGEN(D) Zondag werd in het Duitse L?ningen het traditionele Tigers zaalhonkbaltoernooi gehouden. Bedrocks Emmen waren vertegenwoordigd met een heren, junioren en een damesteam. Hoewel er met regelmaat met gemixte teams wordt gespeeld, was een volledig damesteam wel opmerkelijk een ambiance waar het naast winnen, vooral ook om het plezier gaat. Naast gastgever L?ningen Tigers kwamen er nog acht Duitse teams, uit de regio van Wilhelmshaven tot Osnabruck aan slag. De Emmer junioren begonnen met een klinkende overwinning tegen de Tigers maar moesten ook een paar verliespartijen incasseren en eindigden als zesde.
Reageer!

Aanvoerder Oranje honkbalteam en wereldkampioen Sidney de Jong naar Assen

ASSEn - Zaterdag 17 december aanstaande zal de aanvoerder van het Nederlands honkbalteam, Sidney de Jong een bezoek brengen aan de honk en softbal winterschool georganiseerd door Cluster Noord van de honkbalbond. Het wereldkampioenschap van de Nederlandse honkballers legt het noordelijke honkbal gezien het aantal deelnemers van de winterschool blijkbaar geen windeieren, maar ook de kwaliteit van de opleiding zal een bijdrage hebben geleverd aan het groeiend aantal deelnemers.
Reageer!

Meisjes Softbal in het Noorden

EMMEN - Tijdens een Try-out van cluster Noord van de KNBSB afgelopen zondag bij Bedrocks in Emmen zijn voor het eerst meisjes voor softbal geselecteerd. Tot op heden moeten de meisjes het in het in de Noordelijke provincies starten met honkbal en als ze dit volhouden kunnen ze pas vanaf ca. 16 jaar gaan softballen. Volgens verenigingsconsulente Christina Haak van Cluster Noord, haken de meisjes bij honkbal vaak af omdat deze tak toch net even te hard wordt ervaren. Een reden voor het cluster om deze nieuwe weg in te slaan en een meisjes softbalopleidingsteam te starten.
Reageer!

Honkbalbond bij Bedrocks

EMMEN - Zondag a.s. om 13.00 gaat bij Bedrocks Emmen een try-out middag voor jonge honkballers van start. Organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandse Base & Softbal Bond in samenwerking met Cluster Noord van deze bond. Ruim 50 spelers uit het noorden in de leeftijd van 11 t/m 16 hebben zich aangemeld voor deze selectie dag waaruit een aantal bondsinstructeurs een keuze zal maken voor een talentontwikkeling en opleidingsprogramma.
Reageer!

Dames Bedrocks geen kampioen.

EMMEN - Het beslissingsduel tegen Drachten Diamonds werd op het softbalveld van Caribe in Groningen gespeeld. De stand ging gelijk op in de eerste 2 inningen. De verdediging van Emmen kwam in de bekende dip terecht waar de dames van Drachten flink van profiteerden. Het in grote getale meegereisde Emmer publiek moedigden de softbalsters overtuigend aan maar het mocht niet meer baten, eindstand 8-3 voor de dames uit Drachten. De Emmer Bedrocksters behaalden evenals vorig jaar een verdienstelijke 2e plaats en werden op de Meerdijk door het bestuur in het zonnetje gezet.
Reageer!

Bedrocks aspiranten 1 kampioen.

EMMEN - Afgelopen zaterdag werd, onder grote publiek belangstelling, de allesbeslissende ?dubbel? gespeeld tegen de Giants uit Hengelo. De Emmenaren hadden aan ??n punt genoeg om de titel in de 3e klasse Oost binnen te halen. De Giants moesten echter beide wedstrijden winnen om nog kans te maken op een beslissingswedstrijd.
Reageer!

Dames Bedrock slepen een beslissingswedstrijd uit het vuur

EMMEN - Bij wonst op Blokes zouden de dames van de Bedrocks naast koploper Drachten Diamonds komen. Emmen begon sterk aan slag, o.a. een 2 run homerun van Paula Scholte bracht de stand op 2-0 in de eerste inning. Veendam kwam langszij in de 3e inning; 2-3. Wederom waren Bedrocks in de aanval sterk aan slag. Mariska Savenije(foto onder) bracht met een 3-honkslag, 2 dames over de thuisplaat en scoorde vervolgens zelf het 5e punt op een 2-honkslag van Marion Beldman; 5-3.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda