Judo

Eerste plaats voor Jeffrey Klein

EMMEN - Jeffrey Klein uit Emmen en lid van Judoschool Veendam is zaterdagmiddag in Dedemsvaart " tijdens het ?Varwijk toernooi" eerste geworden bij de heren -17. Jeffrey Klein won tijdens dit toernooi alles met ipon.

Judoka Angelo Kleinjan in de lift.

HOOGEVEEN - Angelo Kleinjan won in Hoogeveen 19 dec. de klasse tot 66 kg. Met fraaie ippons liet de judoka van Vos zien dat er een grote progressie is in resultaten . Na een jaar van hard trainen komt de achttien jarige Emmenaar tot de resultaten die van hem worden verwacht. Vorige week in Hoogezand 12 dec wist hij het de noordelijke topjudoka, s al knap lastig te maken en eindigde met een 3e plaats, deze keer kwam hij als eerste op het podium. Kleinjan was helemaal goed bezig dit weekend. In Hoogeveen kampioen worden en twee uur later examen doen voor zwarte band, en daarvoor slagen, toont wel dat het met de mentaliteit ook goed zit.

Sportwaarderingsprijs 2009 voor Rick Nieters

KLAZIENAVEEN ? Uit handen van Jans Jagt van de Dorpskrant Klazienaveen heef judoka Rick Nieters afgelopen vrijdag de Sportwaarderingsprijs 2009 van Klazienaveen ontvangen.

Judoka's Vos goed in Friesland

BERGUM - Tijdens een toernooi in het Friese Bergum kwam Rick Nieters met grote overmacht in de finale heren senioren tot 81 kg. Daarin kwam hij Maarten van Liempt uit Berlicum tegen. De fel aanvallende Nieters werd overgenomen door van Liempt en kreeg hiermee een half punt tegen. In de resterende tijd scoorde Nieters nog wel een Yuko maar kwam in tijdnood. Een 2e plaats tijdens dit goed bezette internationaal toernooi te Bergum is een prima resultaat. In de klasse tot 66 kg. was Angelo Kleinjan goed in vorm. Hij miste de finaleplaats kwam knap terug via de herkansing. De strijd om de 3e plaats werd echter verloren door een beslissing van de scheidsrechter. De dames van Vos kwamen ook op het erepodium. Vera Oosterhuis kwam met prima judo in de finale. Deze werd verloren, maar Oosterhuis zit duidelijk in een stijgende prestatiereeks. Dit geld ook voor Denise van Wieren. Met steeds beter technisch judo kwam zij eveneens tot een 2e plaats.