Luna Jonkers Nederlands kampioen Junioren B

HEERENVEEN - In het afgelopen weekend werden in Thialf in Heerenveen de Nederlandse kampioenschappen schaatsen allround voor junioren afgewerkt.


Tijdens dit toernooi werd ook het Nederlands kampioenschap Mass-start gereden. Bij deze wedstrijd is Luna Jonkers uit Emmen zondagmiddag Nederlands kampioen geworden bij de dames Junioren B. Vier rondjes voor het einde demarreerde zij in haar eentje uit het peloton.

Aan het einde van de race kwamen haar concurrenten nog angstig dichtbij, maar na nog eens te hebben aangezet slaagde zij erin om vooruit te blijven. De Nederlandse titel bij de B-junioren was de beloning voor haar durf en doorzettingsvermogen. Haar zus Sterre kwam bij de A-junioren op het zelfde onderdeel ook prima voor de dag. Na een tussensprint te hebben gewonnen, eindigde zij net naast het podium als 4e. Arianna Pruisscher (Nieuw-Dordrecht) beëindigde deze wedstrijd als 11e. Op het podium de nieuwe kampioen met links nummer twee Anna van den Bos en rechts Rachelle van de Griek de als derde eindigde en het brons pakte..

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda