Bjorn Bernsen 2e op WK kickboksen

Zwartemeer - De 15 jarige Bjorn Bernsen uit Zwartemeer is zaterdag 21 oktober 2de geworden op het WK Kickboksen in Hagen Dld. Bjorn plaatse zich voor dit kampioenschap in mei door Duits kampioen te worden. Een bijna onmogelijke missie vanwege de zware klasse. Bjorn is 15 jaar en daarmee knokt hij op internationaal niveau 14-15 jaar, maar op dit WK moest hij vechten in de klasse tot 18 jaar.


Maar niets leek minder waar. Bjorn stond in de kwart finale tegen over een Duitser en wist deze partij gemakkelijk naar zijn hand te zetten. De tweede partij kwam Bjorn tegen over de kampioen van Algarije. Deze goed boksende champ moest ook zijn meerdere in Bjorn erkennen en het mee gereisde publiek ging helemaal los. In de finale stond de Pools kampioen, vierkant van de spiermassa en had zijn vorige tegenstanders verslagen op zware knock outs. De Zwartemeerder knokte voor wat hij kon het publiek van beide partijen schreeuwden voor hun held. Het was duidelijk, de 17 jarige Pool was net een stapje te groot voor Bjorn waardoor hij met een minimaal punten verschil tweede werd.

(Bjorn: ,,Ik heb genoten van dit WK en had nooit verwacht dat ik op dit internationale top niveau mij zelf naar de finale kon knokken. Tweede worden is voor mij normaal verlies, maar in dit geval ben ik super blij. Ik heb iets gehaald waar ik niet eens van durfde te dromen, tweede van de wereld en gewonnen van Landskampioenen. Ik ben pas 15 en heb daarmee nog twee jaar de tijd om deze Wereld Titel te pakken. Ik heb een top team om mij heen, Mejiro gym Drenthe en Easy fit Emmen. Ik groei iedere dag.

ik had Sensei Berry Blauw (r) en Robert Schepers(l) in mijn hoek staan, andere trainers van andere sportscholen geven mij alleen maar complimenten over mijn prestaties en ons team. En op internationaal niveau gelooft niemand dat ik pas 15 ben".

,,Ik wil graag mijn trainers, maatjes, verzorgers, sponsoren, familie, supporters bedanken dat zij dit voor mij hebben gedaan, zonder al hun hulp had ik hier niet gestaan en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor. 5 November heb ik een demo partij bij Mejiro Gym Drenthe brinkenhalte 18 te Emmen en hoop jullie daar te zien. Het is een open dag van 10 tot 17.00 uur met alleen maar spektakel voor jong en oud. En natuurlijk voor wie het leuk vind mag met mij op de foto of een gesprek aangaan."

Pesten moet stoppen, wordt weerbaar bij Mejiro Gym Drenthe. Osu

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda