Dominique Katoen Nederlands Kampioen in de klasse A

BARGER OOSTERVELD - Terwijl WKE zaterdag Emmen op de kaart zette in voetballend Nederland werd Emmen zondag in Ahoy te Rotterdam tijdens de Nederlandse kampioenschappen ook op de Nederlandse Turnkaart gezet door vijf turndames.

Vijf meiden uit Emmen deden hier succesvol aan mee. Trampolinespringen kent 5 klassen van A t/m E, de A-klasse is de topsportklasse. De 10-jarig Julia Kees was het meest succesvol van de 5 meiden; zij won 2x goud! Julia werd zowel individueel als synchroon met partner Isabel Andringa uit Heerenveen overtuigend Nederlands Kampioen in de D-klasse.

In de A-klasse voor jeugdspringers deden mee Liset van Krimpen (12 jaar), Dominique Katoen (13 jaar) en Carlijn Blekkink ( 14 jaar). Liset werd 10e, Carlijn behaalde de bronzen medaille en Dominique werd Nederlands Kampioen! Dominique Katoen was eveneens heel succesvol in de synchroon wedstrijd. Samen met Liset behaalde ze nog een medaille, de 2e plaats. De 4 meiden Julia, Liset, Dominique en Carlijn zijn lid van TSH uit Heerenveen. Ze trainen dagelijks in Heerenveen o.l.v. Kirsten Kappetein, Dominique en Carlijn gaan daar naar school en wonen enkele dagen in een gastgezin.

Ook Evelien Schaafsma (15 jaar) uit Emmen deed mee aan dit NK. Evelien komt uit in de A-klasse voor junioren, zij is lid van DFS Hoogezand. Evelien behaalde in de individuele wedstrijd de 11 plek en in de synchroon wedstrijd met partner Deborah Velema uit Hoogezand de 7e plaats.
 v.l.n.r: Liset v Krimpen, Dominique Katoen en Carlijn Blekkink.