Onnodig verlies SVBC tegen Pekelder Boys

BARGER COMPASCUUM - Op een moeilijk te bespelen veld leed SVBC thuis een onnodige nederlaag tegen Pekelder Boys: 1-3. Wilde SVBC nog kans maken om bij de onderste vier plekken, die recht geven op degradatie/promotiewedstrijden, vandaan te komen moest er gewonnen worden van Pekelder Boys.

Het pakte echter anders uit .Na een 0-1 ruststand werd de eindstand 1-3. Het eerste kwartier waren de ploegen aan elkaar gewaagd zonder tot goed voetbal te komen. In de 16e minuut plots de voorsprong voor Pekelder Boys. Linkerspits Koos Kuiper kreeg buiten de zestien een afgeslagen bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Buiten bereik van doelman Wassink kogelde hij de bal in de linkerbovenhoek: 0-1.

SVBC probeerde na deze achterstand via de spitsen Dave en Kevin Geerts de achterhoede van Pekelder Boys te verschalken middels de lange bal. In de 25e minuut leek Dave Geerts te scoren maar zijn schot vloog langs de verkeerde kant van de paal. Beide ploegen slaagden er in het verdere verloop van de eerste helft geen kansen te scheppen en zo gingen beide ploegen met een 0-1 stand de pauze in.

In de 51e minuut een meevaller voor SVBC. Scheidsrechter Groenewegen stuurde linksback Marcel Stratingh van Pekelder Boys na zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer. SVBC wist zich echter geen raad met deze meerderheid. Het spel bleef te onnauwkeurig en men maakte vele foute beslissingen en kon niet echt de vrije man vinden. Toch kwam men op gelijke hoogte. Een vrije trap in de 68e minuut van Jasper Klement op 20 meter van het Pekelder doel werd door keeper Zuur voor de voeten van Dave Geerts gestompt die vanaf rand zestienmeter gebied prachtig uithaalde en zijn schot in het doel zag belanden: 1-1

Twee minuten later echter keek SVBC alweer tegen een achterstand aan. Na een diepe bal op Pekelder spits Schreuder maakte keeper Wassink van SVBC een sliding op de bal op de rand van het zestienmetergebied. Hierbij raakte hij volgens de scheidsrechter ook de man en scheidsrechter Groenewegen legde de bal op de stip. Volgens menig speler van SVBC en Pekelder Boys was dit een cadeautje want de overtreding vond buiten de zestien plaats.

Aanvoerder Plenter had hier geen boodschap aan en scoorde beheerst: 1-2 Toen Koos Kuiper in de 81e minuut de 1-3 liet aanteken toen hij een hoekschop middels een volley binnenschoot was de wedstrijd gespeeld. SVBC rest nu nog de rest van de competitie er voor te zorgen niet bij de laatste twee te eindigen. De nummers drie en vier van onderen spelen namelijk nacompetitie voor lijfsbehoud/promotie tegen een vijfde klasser.

Komende weekend speelt SVBC twee thuiswedstrijden namelijk tegen Schoonebeek(zaterdag 18.00 uur) en maandag tegen KSC ( maandag 14.00 uur).