ZFC Zuidlaren maatje te groot voor Bargeres

EMMEN - In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd, maar in de tweede helft moest Bargeres het hoofd buigen voor ZFC Zuidlaren dat met 2-1 won. In de beginfase kreeg Jorrit Visser al na 2 minuten een dot van een kans maar strandde op de uitstekende keeper en A1 junior Robin Luikens van ZFC Zuidlaren.

Bargeres kreeg nog een kans via Gilles Jan Kalter die zich vrij speelde in de 16 meter van Zuidlaren maar zijn inzet werd geblokkeerd door een verdediger. In de tweede helft nam Zuidlaren al snel afstand. Een prima voorzet van Frank ten Kate bereikte het hoofd van Pim Perk die de hoek kon uitzoeken en keeper Melvin de Vroet kansloos liet. 0-1. Het was het begin van een offensief van de gasten en Bargeres kreeg het steeds moeilijker, maar pas in de slotfase kwam de beslissende treffer. Jordi Hamming werd vanaf links aangespeeld door Kevin de Graaf en mocht vrij aanleggen in de 16 meter en schoot onhoudbaar voor de Vroet de 0–2 binnen.

Bargeres was moe gestreden, maar toch verdienden de roodhemden uit Bargeres een groot compliment voor hun inzet en strijdlust. Met een sterk gehavend elftal wisten de spelers maximale inzet te brengen. In de slotfase bepaalde Gilles Jan Kalter uit een voorzet van de ingevallen Ramon Teuben de eindstand op 1–2.

Volgende week donderdag de inhaal wedstrijd tegen CEC en daarna de beslissende wedstrijd tegen Sweel. Hier ligt nog de laatste kans voor Bargeres om aan de nacompetitie mee te doen. Bij verlies bij Sweel is het doek nagenoeg gevallen en wordt het volgend jaar 4de klasse.