SVBO wint van SC Joure

BARGER OOSTERVELD - SVBO won zondagmiddag na een 1-0 ruststand met 2-0 van Sc Joure. Beide doelpunten kwamen van Maarten Wielens.

De openingsfase was voor SVBO met een eerste kans voor Erwin Sikkes die zijn schot zag geblokt. Na een kleine 10 minuten een lange bal van Rene Wolbers in de zestien en na een miscommunicatie tussen de Joure verdediger en keeper wist Maarten Wielens daar van te profiteren. 1-0.

SC Joure had twee lange mensen voorin en hanteerde veel de lange bal. Daar kwam nog niet veel uit, maar inmiddels bekend bij Joure zijn wel de gevaarlijke hoekschoppen. Bij elke corner een overvol 5 metergebied voor de neus van Lennon Ebeltjes. SVBO kreeg nog een kans nadat Davy Wessels een aardige steekbal gaf op Rean Bolk.

Zijn schot miste echter kracht waardoor de doelman van Joure kon redden. Na rust drong Joure iets meer aan, maar SVBO kwam weinig in de problemen. Bij standaardsituaties was het even oppassen, maar ook die ballen werden weggewerkt of uit de lucht geplukt door Lennon Ebeltjes. Na een goed omschakelmoment van SVBO werd Rean Bolk de diepte ingestuurd en de voorzet van Bolk werd bij de tweede paal binnengeschoten door Maarten Wielens. 2-0. Joure probeerde het daarna wel, maar zoals gezegd, werden ze alleen gevaarlijk uit de dode spelmomenten. Davy Wessels was nog dichtbij de 3-0, maar hij zag zijn inzet gered worden door de keeper van Joure. Volgende week staat de derby tegen buurman Emmen op het programma en de aanvang is 14.00 uur.