Nieuw seizoen Walking Football Old Stars begint met demonstratietrainingen

60 Plussers zijn welkom op 12 en 19 augustus bij HZVV HOOGEVEEN – De deelnemers aan Old Stars Walking Football bij HZVV zijn zo enthousiast geraakt dat voetbal voor 60 plussers vanaf komend seizoen een officieel onderdeel is van de Hoogeveense voetbalvereniging.


Op 12 augustus begint het nieuwe seizoen voor HZVV Old Stars met een demonstratietraining. Iedereen, die mee wil doen, of wil kijken is dan hartelijk welkom van 9.30 uur tot 11.15 uur op het sportcomplex van HZVV om kennis te maken met de nieuwste tak van de voetbalclub.

Woensdag 12 augustus is het zo ver. Dan start het nieuwe seizoen van de Old Stars onder leiding van trainer Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord. Afgelopen seizoen namen voornamelijk leden van HZVV deel, maar de club hoopt dat ook veel niet-leden zich zullen aanmelden voor de Old Stars Walking Football, dat landelijk een enorme vlucht neemt. Op 19 augustus vindt een vervolgtraining plaats met een gratis fitheidstest.

De beide trainingen kunnen gratis gevolgd worden en de organisatie hoopt op een grote opkomst. Om 9.30 uur komt iedereen samen in de kantine voor een kop koffie of thee. Om 10.00 uur begint de training en kunnen de Old Stars hun kunsten tonen. De training duurt tot 11.00 uur en daarna wordt onder het genot van een kop koffie of thee gezellig nagepraat. Belangstellenden kunnen ook deelnemer worden zonder lid te worden van HZVV.

Na de twee demonstratietrainingen vindt er tot 16 december 2015 elke woensdagmorgen een training plaats. De winterstop voor de Old Stars duurt tot 20 januari 2016 en daarna worden de trainingen weer hervat tot en met 18 mei 2016. In november 2015 zullen de HZVV Old Stars, bij voldoende belangstelling aan een toernooi deelnemen.

HZVV heeft zich officieel bij de KNVB aangemeld als deelnemer aan Walking Football onder de naam HZVV Old Stars. De club is daarmee de enige in de regio met een afdeling voor 60 plussers. Ook de Zorgzaak is enthousiast over dit initiatief om ouderen in beweging te krijgen en te houden en zal komend seizoen als hoofdsponsor fungeren. Zij verzorgen o.a. de fitheidstest en stellen trainingspakken ter beschikking.

Walking Football is een langzamere variant op het reguliere voetbal en is speciaal voor ouderen (60+) om fit en vitaal te blijven. Walking Football is een sport zonder lichamelijk contact, waarbij sprinten en rennen niet is toegestaan. Het is een perfecte voetbalvorm voor mannen en vrouwen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op latere leeftijd willen beginnen met voetbal. Door het initiatief van HZVV heeft ook de Gemeente Hoogeveen nu een officieel Walking Football team. De HZVV Old Stars staan op 12 en 19 augustus klaar om alle belangstellenden te ontvangen. Verdere informatie over Walking Football kunt u vinden op www.oldstars.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda