FC Emmen gaat tegen Telstar voor de winst

EMMEN - Na twee verliespartijen wordt het tijd voor FC Emmen om punten te pakken en wat is daar beter voor geschikt dan een wedstrijd tegen de hekkensluiter van dit moment? Zo simpel zal het ongetwijfeld niet liggen, maar zeker is dat trainer Marcel Keizer tegen Telstar wil laten zien dat zijn ploeg de tegenslagen van het afgelopen weekeinde te boven is.

Voor Marcel Keizer is Telstar-FC Emmen een ietwat bijzondere wedstrijd. Hij heeft daar immers twee seizoenen als trainer gefungeerd. In die twee jaar speelde hij vier maal tegen FC Emmen en verloor er maar eentje van. In zijn eerste seizoen in Velsen-Zuid werd twee keer gelijk gespeeld. Op wat vroeger sportpark Schoonenberg werd genoemd, werd het 0-0 en in Emmen eindigde het in 1-1. Een seizoen later (2013/14) klopte Telstar thuis FC Emmen op de tweede competitiedag met 3-2. Het was de wedstrijd van Terrel Ondaan die twee maal scoorde en kort daarop aan Willem ll werd overgedaan. Zijn enige nederlaag tegen FC Emmen leed Marcel Keizer in de JENS Vesting. Toch leek het in het seizoen 13/14 goed af te lopen voor Telstar toen Daryl van Mieghem in de 68e minuut uit een penalty er 1-1 van maakte. Een minuut later stond FC Emmen dankzij een goal van Roland Bergkamp op 2-1 waarna invaller Wout Weghorst in de 84e en 89e minuut voor 4-1 zorgde.

Telstar is dit seizoen nog zonder winst maar heeft wel twee keer gelijkgespeeld, tegen Almere City en RKC Waalwijk. Statistisch gezien is de kans van FC Emmen op een goed resultaat groter dan tegen FC Den Bosch en Helmond Sport in het vorige weekeinde het geval was. Van de laatste tien wedstrijden in Velsen Zuid won FC Emmen er vijf, een keer werd gelijkgespeeld en vier maal won de thuisploeg. In dertig jaar won FC Emmen bij Telstar dertien keer, negen maal werd verloren (waaronder twee maal 7-0) en acht keer eindigde het in een gelijke stand.

De wedstrijd wordt geleid door een nieuwkomer. Joey Kooij, hij wordt in oktober pas 24 jaar, gaat het duel leiden na in het afgelopen weekeinde zijn debuut te hebben gemaakt met de wedstrijd Achilles ’29-FC Oss waarin hij vijf maal de gele kaart trok. Het vorige seizoen floot hij vijftien keer in de Topklasse naast twee KNVB Beker wedstrijden