VV Emmen 1 naar volgende ronde districtsbeker

EMMEN - Het eerste elftal heeft zich geplaatst voor de knock-out rondes van de KNVB districtsbeker Noord. Na de 1-0 overwinning op Vroomshoopse Boys afgelopen zaterdag werd woensdagavond in Groningen Groen Geel met 1-5 verslagen.

Met een 100% score is vv Emmen 1 niet meer te achterhalen in de hoogste bekergroep (groep 3), waar de nummers 1 en 2 doorbekeren.

VV Emmen 2, dat met uiteindelijk 6 A-junioren speelde, wist niet te winnen van derdeklasser DVC'59 1: 3-3. Door het tweede gelijke spel op rij (afgelopen zondag 2-2 tegen Dalen 1) is doorbekeren onzeker: In de districtsbeker groep 2 gaat alleen de groepswinnaar door naar de volgende ronde.

De Emmenaren speelden sterk in Groningen. Na een fanatiek begin van Groen Geel kreeg de ploeg van Nico Haak langzaam maar zeker de overhand. Saber Hendriks wist na zeven minuten de eerste aanval direct af te ronden en opende de score. Tien minuten later was het al weer raak. Alex Blekkink bereikte Rusambo Rajabu, die een prima voorzet gaf op de inkomende Niek Huser. Het verzet van Groen Geel, dat vlak voor rust nog een gele kaart incasseerde, leek gebroken en VV Emmen freewheelde langzaam maar zeker naar de rust.

Na rust gaf VV Emmen weinig weg en probeerde het ook niet al te veel energie te verspillen. Desondanks werd de score verder uitgebreid. Saber Hendriks maakte na 57 minuten de 0-3 en Peter Fokke kopte in de 62ste minuut een voorzet binnen. Nadat alle wissels ingebracht werden maakte Arling in de 73ste minuut, na een vrije doortocht, de 0-5. Scheidsrechter Winkel, die een prima wedstrijd floot, legde in blessuretijd de bal op de stip in het doelgebied van de Emmenaren waardoor Groen Geel de eindstand kon bepalen op 1-5.

Door de overwinning is voor VV Emmen 1 de eerste doelstelling van het seizoen behaald: Plaatsing voor de eerste knock-out ronde van de districtsbeker. Voor VV Emmen 2, dat door een periodetitel in de reserve Hoofdklasse afgelopen seizoen weer mee speelt in de standaard districtsbeker Noord, is deze nog iets verder weg. Het tweede elftal is afhankelijk en zal zondagmiddag (uit tegen Schoonebeek 1, 14.00 uur) af moeten wachten of de positie van groepswinnaar nog mogelijk is.