Bargeres maakt in de 2e helft het verschil tegen Sweel,

EMMEN - De eerste helft had kunnen worden afgesloten met een 0 â

Sweel kon vrij combineren en het leek of de gasten voortdurend een man meer hadden. De penalty in de 23ste minuut, nadat Frank Smalbil Ruben Looye onderuit gehaald had, was dan ook niet vreemd. Wilfred Kuipers verzilverde de 16 meter en daarmee stond Sweel meer dan terecht op een 0 – 1 voorsprong. Sweel kreeg nog meer kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar weigerde de definitieve trekker over te halen over de thuisploeg.

In de rust ontspon zich een mooie discussie tussen spelers en trainer en gezamenlijk werd besloten het roer on te gooien en meer naar voren te gaan spelen en eerder in te stappen. Het effect van deze omzetting was opmerkelijk. Nu was Bargeres de bovenliggende ploeg en kwam Sweel niet meer aan voetballen toe. Er kwamen grote kansen maar uiteindelijk moest invaller Reinier Visser het verschil maken. In de slotfase legde hij een vrije trap vanaf links op de geheel vrij staande Gilles Jan Kalter die de gelijkmaker aantekende.

In de 88ste minuut scoorde Reinier Visser de winnende treffer en daarmee was Bargeres op grond van de tweede helft de terechte match winnaar. Scheidsrechter Roelof Leuning uit Tynaarlo floot een prima wedstrijd.

In het begin van de eerste helft kreeg Bargeres nog een paar kansjes. Zo kon Leon de Labije uit een voorzet van Gilles Jan Kalter vrij inkoppen maar zijn kopbal ging over het doel. Uitverdedigen ging Bargeres slecht af en zo kon Kylian Hidding in de 9de minuut vanaf rechts vrij opkomen na een verdedigingsfout maar de spits schoot in het zijnet. Even later had dezelfde speler nog een grote kans maar strandde op de voeten van keeper Ingmar de Labije van Bargeres.

Bargeres werd in deze fase steeds verder in de verdediging gedrukt en had geen antwoord op de goede combinaties van de gasten. In de 23ste minuut werd Ruben Looye onderuit gehaald in de 16 meter door Frank Smalbil. De prima leidende scheidsrechter Roelof Leuning kende terecht een strafschop toe. Wilfred Kuipers schoot onberispelijk van de 11 meter stip de eerste treffer binnen, 0 – 1.

Het had nog veel erger kunnen worden voor Bargeres want vervolgens kreeg Wouter van der Veen een vrije schietkans die van de doellijn werd gehaald door Rob Stiekema nadat Ingmar de Labije al was gepasseerd en op slag van rust was Ruben Looye ook heel dicht bij de tweede treffer maar zag op de achterlijn geen mogelijkheid meer om de bal over de doellijn te werken. Bargeres had zegge en schrijve een kans en dat kwam uit een dood spelmoment waarbij Leon Smalbil zijn kopbal uit het doel werd gekopt.

In de rust was er een pittige bespreking tussen spelers en trainer. Uiteindelijk was iedereen het er over eens. Meer naar voren voetballen en instappen. Deze omzetting bracht zeker risico’s met zich mee maar de wijze waarop de eerste helft werd afgesloten zou zeker een verlies inluiden. Het was opmerkelijk hoe de ploeg uit de kleedkamer kwam.

De wedstrijd was totaal omgekeerd en Bargeres dicteerde het spel. Er werd voor elkaar gestreden en Bargeres was een team geworden. Kansen kwamen er onmiddellijk. Een kopbal van Leon Smalbil werd van de doellijn gehaald en een actie van Jorrit Visser waarbij de bal vrij voor het doel van de achterlijn werd gelegd werd niet beloond.

Zelfs links back Rik Zinnemers kwam mee op en zijn schot moest door keeper Jesper Reuvers met de vuisten uit het doel worden gestompt. Vincent Buikema was dichtbij de gelijkmaker maar hij kwam net te laat om keeper Jesper Reuvers te verrassen.

Uiteindelijk werd het verschil bepaald door de ingevallen Reinier Visser die vanwege de smalle selectie nog even van stal was gehaald door trainer Peter Timmer. Een vrije trap van Visser vanaf links kon onhoudbaar worden ingeschoten door de geheel vrij inlopende Gilles Jan Kalter, 1 – 1. 6 minuten later gingen Jorrit en Reinier Visser een 1- 2 combinatie aan op links. Reinier Visser speelde zich vrij vanaf randje 16 meter en zijn schot was eveneens onhoudbaar voor keeper Jesper Reuvers.

Sweel probeerde nog iets terug te doen maar wist nauwelijks meer gevaar te stichten in de 16 meter van Bargeres. Bargeres had daarmee 3 belangrijke punten en staat daarmee zowaar slechts 3 punten verwijderd van de koploper. Volgende week weer een zware uitwedstrijd tegen koploper Wijster.