Schoonebeek eindigt wedstrijd van de gemiste kansen in gelijkspel

SCHOONEBEEK - Waar vroeger de vonken nog wel eens van af vlogen, kenmerkte deze versie van Schoonebeek - Zwartemeerse Boys zich als een spetterkaarsje. Beide teams konden elkaar niet inspireren tot een scherp duel. Voor de toeschouwers werd het wel een wedstrijd vol (gemiste) kansen over en weer, uiteindelijk eindigend in een 1-1 gelijkspel.

De eerste helft ging gelijk op, er waren de nodige kansen aan beide zijden te noteren. De bezoekende Boys openden de score in de 13e minuut: Stefan Ottens trok voor, in een poging de bal te ruimen gleed Leon Steffens deze in eigen doel. Jordy Bosch trok de stand na een half uur in evenwicht door een strafschop te benutten. Toegekend door scheidsrechter Janssen, nadat doelman Marc Hoogeveen Justin Katuin op de achterlijn onderuit haalde.

De 2e helft was Schoonebeek het team met aanvallend het meeste initiatief maar miste voorin stootkracht om het overwicht in doelpunten om te zetten. In de 53e minuut brak Justen Beerling door over links maar lepelde de bal over het doel. Dé kans om te scoren kreeg Justen Beerling in de 72e minuut maar schoof hij een voorzet van Justin Katuin op de rechterpaal! Zwartemeerse Boys kreeg ook kansen, o.a. Danny Rocks, maar ook de Boys konden deze niet verzilveren. De bezoekers waren desondanks tevreden met een punt; Schoonebeek, vooral op basis van de tweede helft, kreeg met een 1-1- gelijkspel te weinig in deze afgezwakte derby.

Scoreverloop:
13 min: 0 – 1 Leon Steffens (e.d.)
30 min: 1 – 1 Jordy Bosch