SVBC delft onderspit in topper tegen Wijster

BARGER COMPASCUUM - Koploper SVBC heeft zondagmiddag de topper in de vierde klasse D tegen de nummer twee Wijster thuis met 1-2 verloren. Op basis van de tweede helft was de uitslag terecht. De wedstrijd kwam langzaam op gang. Beide ploegen kenden elkaar niet en moesten elkaar eerst wat aftasten. In de 11e minuut was de eerst noemenswaardige doelpoging.

Middenvelder Bart Popping van Wijster testte doelman Wassink van SVBC met een afstandsschot. Langzamerhand kwam SVBC echter beter in de wedstrijd.

In de 24e minuut leidde dat de openingsgoal van Robin Hartmann. Via een aanval over links bracht Davey Geerts Hartmann in stelling en die faalde niet. Wijster doelman van Brakel was kansloos tegen de harde schuiver van Robin Hartmann: 1-0

SVBC bleef de meest aandringende ploeg in de eerste helft. In de 40e minuut kreeg Jasper Klement een niet te missen kans na een corner van Berry Hummel maar Klement schoot met zijn chocoladebeen van dichtbij naast. Even later kwam SVBC nog goed weg toen bij een counter Bart Tjarks buiten bereik van Jan Wassink op de paal schoot. Op slag van rust leek SVBC op 2-0 te komen maar een geplaatst schot van Kevin Geerts werd door de Wijster doelman met een goede reflex naast het doel gewerkt. Ruststand 1-0.

In de tweede helft een ander beeld . SVBC werd teruggedrongen en verloor de slag op het middenveld. De opbouw werd vroegtijdig gestoord zodat de spitsen niet meer bereikt werden. In de 50e minuut kwam Wijster al langszij. Na een vrije trap vanaf de rechter kant werd de bal door verdediger Bert Jan Tjarks tegendraads goed binnen geknikt: 1-1.

SVBC moest steeds verder achteruit en hoopte via een uitval nog gevaarlijk te kunnen worden. Bijna slaagde deze missie. Berry Hummel ging er op rechts vandoor maar zag zijn schot op de kruising belanden. Wijster bleef echter de bovenliggende partij en zag hun betere spel beloond worden.

In de 79e minuut viel dan ook het doelpunt ten gunste van de ploeg uit Wijster. Wederom werd een vrije trap vanaf de rechterkant niet goed verdedigd en was het opnieuw Bert Jan Tjarks die doelman Wassink passeerde: 1-2

SVBC probeerde nog het tij te keren door achter een op een te gaan spelen maar de beste kansen waren nog voor Wijster. Het was aan doelman Wassink te danken dat Wijster niet verder uitliep. Tweemaal was hij de baas in een 1 tegen 1 situatie. Zo bleef de 1-2 stand op het scorebord staan en won Wijster aldus verdiend van SVBC dat volgende week de uitwedstrijd speelt tegen Sweel. (zie ook het fotoboek)