Verdiend puntje en rood voor WKE

UTRECHT -

Gedeeltelijk gedwongen, schorsing Raymond Beukeveld, Joost Schrik stond in de goal. Harold Wolters speelde in de plaats van Henk Bakker. De eerste 10 minuten was WKE de betere ploeg. In die fase was er voor WKE een vrije trap op zo’n 20 meter, maar de bal van Nick de Graaf ging net naast. Na 20 minuten was het Hercules dat het initiatief naar zich toe trok. Na zo’n 30 minuten een doorbraak via Uyi-Olaye en Nick de Graaf ziet zich genoodzaakt hem vast te houden en kan met rood gaan douchen.

Nadat Erik Eleveld nog geel had gekregen wegens commentaar op de leiding. brak de rust aan met een 0-0 stand. In het begin van de tweede helft is Hercules de betere ploeg, maar tot echt uit gespeelde kansen kwam het niet. Bovendien was Joost Schrik een waardig vervanger van Raymond Beukeveld. Paul Weerman bracht in het laatste kwartier nog wel een paar verse krachten in het veld, maar WKE weet de nul te houden. In de 84e minuut komt Henk Bakker nog in de ploeg voor Junior Albertus.

De scheidsrechter gaf 4 minuten extra tijd. Maar ook in deze extra tijd werd er niet gescoord. Gezien het feit dat WKE een uur lang met 10 man heeft gespeeld, kunnen we zeggen dat WKE een punt heeft gewonnen. Ofschoon, op een paar hachelijke momenten na, dit punt zeker verdiend is.