Bargeres speelt voor Sinterklaas tegen Witteveense Boys ’87

EMMEN - Sinterklaas was al vroeg gearriveerd op sportpark Easy Fit in Bargeres. De thuisploeg gaf minstens 3 van de 4 goals cadeau aan de gasten. Het was een wonder dat na een half uur er nog steeds 0 – 0 op het scorebord stond. Witteveense Boys had toen al diverse kansen gehad. Bargeres kwam onverdiend op voorsprong door een prima goal van Jorrit Visser.

Op slag van rust sloegen de gasten alsnog toe en gingen de rust in met een 1 – 2 voorsprong door 2 doelpunten van Bob Seele. Na de rust kwam al snel de 1 – 3 nadat de zoveelste verdedigingsfout eenvoudig kon worden afgestraft door Sander Voortman, 1 – 3. Thijs Uineken bracht al snel daarna de stand op 1 – 4 en daarmee was de wedstrijd wel gelopen en had de Bargeres Sinterklaas zijn cadeaus uitgedeeld.

De beginfase was voor Witteveense Boys die vooral in de counter levensgevaarlijk was. Zo schoot Guus Vermeulen al in de 6de minuut na een afgeslagen bal net over het doel van keeper Ingmar de Labije. Geen enkele speler van Bargeres zat goed in de wedstrijd en terug gelegde ballen waren voortdurend een prooi voor de gasten uit Witteveen. In de 17de minuut schoot Tim van Bouwershaven op de paal nadat hij vanaf links geheel alleen voor keeper de Labije kwam te staan.

Direct daarop volgend moest Frank Smalbil de keeper van Bargeres assisteren en de bal van de lijn halen na een inzet van Sander Voortman. Bargeres kreeg echter ook kansen en had in deze fase ook goede mogelijkheden op de openingstreffer. Pascal de Sevren Jacquet kreeg een vrije schietkans na een voorzet van Vincent Buikema maar keeper Jarie Hooijer van Witteveense Boys wist erger te voorkomen. Even daarvoor had Frank Smalbil net naast het doel van de gasten gekopt na een vrije trap van Gilles Jan Kalter. Sander Voortman kwam door het centrum nog eens vrij voor Ingmar de Labije maar ook de spits van Witteveense Boys faalde doordat de Labije de bal tot corner wist te verwerken. Geheel tegen de verhoudingen in scoorde uiteindelijk Bargeres de openingstreffer. Jorrit Visser speelde in de 16 meter enkele verdedigers uit en schoot fraai in, 1 – 0.

Bargeres leek even terug in de wedstrijd en de combinaties verliepen beter. In de 40ste minuut leek Bargeres de voorsprong te vergroten na een kopbal van Frank Smalbil uit een corner van Rik Zinnemers maar de bal werd door een verdediger van Witteveense Boys van de doellijn gehaald. Op slag van rust sloegen de gasten genadeloos toe. De ruimte op de rechter flank werd nu wel effectief benut en Bob Seele scoorde binnen 3 minuten 2 doelpunten waardoor de rust werd bereikt met een 1 – 2 voorsprong voor de gasten.

In de tweede helft probeerde Bargeres de zaken recht te zetten maar het spel bleef slordig. Toen Sander Voortman al vroeg in de tweede helft de 1 – 3 scoorde was de wedstrijd gespeeld en gingen de koppen bij de thuisploeg helemaal hangen. Het balbezit was wel voor Bargeres maar de fouten bleven het spel beheersen en zo kon Thijs Uineken in de 62ste minuut de 1 – 4 binnen schieten na de zoveelste fout in de Bargeres defensie. Bargeres probeerde nog wel wat terug te doen maar een schot van Leon de Labije ging net voor het doel langs van Witteveense Boys.

Rob Stiekema kreeg nog een niet te missen kans uit een voorzet van Jorrit Visser maar ook hij miste voor een nagenoeg leeg doel. In de blessuretijd had Sander Voortman Bargeres nog meer pijn kunnen doen maar uiteindelijk strandde deze aanval via Tim van Brouwershaven op keeper Ingmar de Labije. Aan scheidsrechter Ferry Hooge uit Hollandscheveld kon de nederlaag niet worden toegeschreven want de leidsman floot een prima wedstrijd. Volgende week is het nog steeds Sinterklaas maar hopelijk zijn dan de cadeaus van Sinterklaas inmiddels weggegeven want Weerdinge zou ook wel graag wat uit de zak krijgen maar hopelijk krijgt de bezoekende ploeg dan onderuit de zak van Bargeres.

Doelpunten:
Bargeres: 30. Jorrit Visser, 1 - 0
Witteveense Boys ‘87: 43/45. Bob Seele, 1 – 0/2 – 0. 50. Sander Voortman, 1 – 3. 62. Thijs Uineken, 1 - 4