FC Emmen Journaal

EMMEN - Het laatste nieuws over FC Emmen in het FC Emmen Journaal.

1. FC Emmen B1 plaatst zich voor promotie poule
EMMEN - FC Emmen B1 heeft zich zonder zelf te spelen geplaatst voor de voorjaarscompetitie waarin om promotie naar de eredivisie wordt gestreden. Omdat De Graafschap B1 de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle B1 met 5-0 verloor, kunnen de Doetinchemmers niet meer op gelijke hoogte met FC Emmen komen. FC Emmen B1, momenteel tweede in de eerste divisie, is hier door zeker van een plaats bij de eerste vier in de najaarscompetitie die over elf wedstrijden gaat. Na de winter volgt een nieuwe indeling waarbij de eerste vier van de eerste divisie en de nummers 9 tot en met 14 uit de eredivisie in een volledige competitie spelen om promotie of degradatie.

2. FC Emmen D1 ronde verder in Bekertoernooi
Go Ahead Eagles C1-FC Emmen C1 0-2
EMMEN - FC Emmen C1 boekte in dit competitieduel een keurige overwinning op de ploeg uit Deventer. In de eerste helft kreeg FC Emmen een paar goede kansen om de score te openen maar dat gebeurde echter niet. De thuisclub kreeg een paar countermogelijkheden die niet al te gevaarlijk waren. In de tweede helft domineerde FC Emmen aanvankelijk en halverwege leidde dat tot de 0-1. Luciano Carty raakte de binnenkant van de paal en Ben Scholte maakte het karwei af: 0-1. Tien minuten later verhoogde Luciano Carty tot 0-2. In het restant van het duel beperkte FC Emmen zich tot het compact verdedigen om zodoende de zege veilig te stellen en die opzet slaagde.
FC Emmen:
Meijer; Van der Vlag, De Vries, Luchies, Dokter, Scholte, Aalderink, Brand, Lie-a-Lien (Knol), Ploeger, Carty.
FC Emmen C2-HFC '15 C1 2-1
VVV/Helmond Sport D1-FC Emmen D1 1-2
FC Emmen D1 heeft zich door de zege op VVV/Helmond Sport D1 geplaatst voor de laatste zestien van het landelijke bekertoernooi. In deze te Helmond Sport gespeelde ontmoeting begon FC Emmen D1 wat moeizaam maar na de 0-1 van Boy Nijgh halverwege kreeg de ploeg meer controle en gaf tot aan de rust niets weg. Dat bleef ook na de pauze zo en de vooruitzichten werden in de 40e minuut nog beter toen Joey Roufs de stand op 0-2 bracht nadat in eerste instantie een hoekschop op het aluminium belandde. VVV/Helmond Sport legde zich hier echter niet bij neer en nam het initiatief over. In de 62e minuut werd de spanning vervolgens weer helemaal terug gebracht toen de thuisclub op 1-2 kwam. Een vrije trap werd op de paal geschoten en de rebound doeltreffend afgemaakt. FC Emmen D1 hield vervolgens de gelederen gesloten waardoor het met een goed gevoel de lange terugreis kon aanvaarden.
FC Emmen D1:
Petiet; Jansen, Bulder, Sieljes (Jakobs), De Roo, Mulder (Mansaray), De Jonge, Slomp (Hulshof), Roufs, Broers (De Vries), Nijgh.
FC Emmen D2-FC Groningen D2 2-4
FC Emmen D2 begon uitstekend aan deze competitie wedstrijd en stond binnen een kwartier spelen op een riant lijkende 2-0 voorsprong. De doelpunten werden gescoord door Dave Funk (3e) en een prachtige goal van Vincent de Munnik (14e). Na een scrimmage voor de goal deed FC Groningen in de 26ste minuut iets terug door de stand op 2-1 te brengen. Het werd zelfs 2-2 na opnieuw geknoei in de achterhoede van FC Emmen D2. Zo werd in korte tijd geheel onnodig een 2-0 voorsprong weggegeven. Na de rust was FC Emmen geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft en was het FC Groningen dat voortdurend op de helft van FC Emmen D2 speelde. Dat leidde tot twee doelpunten waardoor FC Groningen met een 2-4 overwinning aan de haal ging. Aaron van den Berg was met drie goals de uitblinker bij de Groningers. Een terechte overwinning gezien het eind van de eerste helft en de tweede helft.
FC Emmen D2:
Sibon, Meijer (Kuiper), Falke (Zwikker), Jalving (Boer), Tempelman, Egberts (Nijmeijer), Gravelle, de Munnik, Funke (Ridderbusch), Lamberink, Zeqiri (Teuben).
FC Emmen E1-WVV E1 4-2

3 Oefenwinst FC Emmen op hoofdklasser Be Quick 1887
EMMEN - FC Emmen heeft de oefenwedstrijd tegen de hoofdklasser Be Quick 1887 met 2-0 gewonnen. Na een helft spelen gingen de partijen nog met een 0-0 stand naar de kleedkamer. Daarna zorgden Raymond Gyasi en Marnix Kolder voor de uiteindelijke magere triomf. FC Emmen zit in een periode van drie weken waarin het geen competitie hoeft te spelen, dus was het nuttig om een oefenduel in te gelasten om het ritme een beetje vast te houden. Afgaande op de eerste helft was dat ook wel nodig want FC Emmen maakte een vastgeroeste indruk. Hoewel de basisformatie in het veld stond werden er geen openingen in het compact staande verdedigingsblok van Be Quick gevonden. Pas twee minuten voor de pauze kon het eerste schot van FC Emmen op het doel van de tegenstander worden genoteerd en die kwam op naam van Jordy van Deelen maar doelman Bart Woering, niet zo lang geleden reservekeeper bij FC Emmen, had daar geen probleem mee. Be Quick, dat naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer de indruk kreeg dat FC Emmen te pakken was, had eigenlijk de beste mogelijkheid toen na een klein half uur spelen de bal via onderkant lat en het lichaam van FC Emmen goalie Dennis Telgenkamp weer het veld in stuiterde. Het had er echter alle schijn van dat de bal de doellijn was gepasseerd.

Sander Rozema heeft het zwaar met Be Quick aanvoerder Aron Strengholt in de rug en Robert Talens (3) voor hem.

Boy Deul probeert Be Quick verdediger Bjorn Adams uit te spelen (Foto's: Roel Bos)

Na rust bleef Erixon Danso in de kleedkamer achter ten faveure van Marnix Kolder waardoor Rick ten Voorde weer naar de zijkant verhuisde. Het liep opeens een stuk beter en Be Quick werd nu wel echt onder druk gezet. Boy Deul had eigenlijk al de 1-0 moeten maken alleen voor Woering, maar maakte de kans niet af. Tien minuten later stond het wel 1-0 via Raymond Gyasi na een vlot lopende aanval met Rick ten Voorde als assist gever. Vijf minuten later volgde de 2-0 toen Marnix Kolder een voorzet van Jordy van Deelen intikte. Een ruime zege leek nog tot de mogelijkheden te behoren maar de scherpte in de stromende regen ontbrak waardoor het bij 2-0 bleef. Bij FC Emmen moesten in de slotfase Raymond Gyasi en Jens Streutker wegens blessures worden gewisseld.
FC Emmen-Be Quick 1887 2-0.
57. Gyasi 1-0, 63. Kolder 2-0. Toeschouwers: 150.
FC Emmen: Telgenkamp; Van Deelen, Seip (68. Siekman), Streutker (78. Bouws), Jallo, Rozema (68. Hagenauw), Deul, Mannes, Gyasi (70. Mulder), Ten Voorde, Danso (46. Kolder).

Jong FC Emmen sterker dam Jong PEC Zwolle
EMMEN - Jong FC Emmen heeft in een oefenpartij Jong PEC Zwolle met 2-1 verslagen. Arjen Hagenauw tekende voor beide goals. De wedstrijd werd in het Zwolse IJsseldelta gespeeld. FC Emmen was over de hele wedstrijd genomen de betere ploeg. Het had verreweg de meeste kansen en de hoekschoppenverhouding 10 voor en vier tegen in het voordeel van de Emmenaren was ook veelzeggend. In de eerste helft waren de kansen aan de zuinige kant. Arjen Hagenauw zag in de twaalfde minuut een inzet tot hoekschop omgebogen, een schot van Sem Nijkamp uit goede positie was te zwak maar de derde mogelijkheid voor Jong FC Emmen was wel raak. Na een half uur stond Derian Reinders met een prima actie aan de basis van de 0-1. Zijn schot werd nog gekeerd maar Arjen Hagenauw had vervolgens geen moeite het af te ronden: 0-1. De thuisclub, met ex-FC Emmen jeugdspelers Tom Heerkes en Boris Rasevic in de basis, was niet in de eerste helft niet in staat een doelrijpe kans te creëren. Direct na de thee had FC Emmen doelman Eser Elmali geluk toen een aanvalspoging van de thuisclub via Jeroen Buitenhuis op de paal belandde. Maar daarna was het toch voornamelijk Jong FC Emmen dat de toon zette. Tien minuten na de hervatting zette Arjen Hagenauw FC Emmen op de 0-2. Het voorbereidende werk werd voor een belangrijk deel door Justin Mulder gedaan die vanaf de achterlijn voortrok waarop Hagenauw kon scoren: 0-2. Daarna bleef FC Emmen domineren: Arjen Hagenauw zag een inzet van de doellijn gehaald en een schot van de Emmer spits werd tot hoekschop verwerkt. In de 73e minuut was Derian Reinders dicht bij de 0-2 maar kopte rakelings naast. In plaats van dat FC Emmen op 0-3 kwam viel de derde goal van de middag aan Zwolse kant toen de Japanner Shuntaro Koga de stand met een diagonale inzet op 1-2 bracht. Twee minuten later kreeg Niels Grevink een mogelijkheid op de 1-3 maar de kans eindigde in een hoekschop. Jong PEC Zwolle-Jong FC Emmen 1-2. 28. Hagenauw 0-1, 54. Hagenauw 0-2, 79. Koga 1-2.