DZOH wint derby tegen Klazienaveen

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse J maakte DZOH, de nummer drie van de ranglijst geen fout tegen middenmoter Klazienaveen.Na een 1-1 ruststand won DZOH met 2-1. DZOH kwam op voorsprong door Gerben Rog, die in de 6e minuut een snelle counter afrondde. 1-0. Klazienaveen was daarna in die eerste helft de betere ploeg en kwam in de 21e minuut verdiend op 1-1 door Wesley ten Berge.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd want DZOH nam meer en meer het heft in handen. Na bijna een uur spelen kreeg de ploeg van trainer Martin Drent dan ook de beloning. Marvin van der Meer stond in de 59e minuut op de goede plek om uit een hoekschop met een prachtige kopbal de wedstrijd in het voordeel van DZOH te beslissen. 2-1. Als DZOH de komende twee wedstrijden ook in winst weet om te zetten pakt het de tweede periodetitel. DZOH heeft één verliespunt minder dan NEC, dat volgende week naar Emmen komt.

Roy Stroeve probeert hier met de bal aan de haal te gaan en wordt daarbij geholpen door Bas Springer die Klazienaveen aanvoerder Nick van der Scheer afschermt. (foto Bennie Wolbers)