Drenthina naar de finale na wint op Broekster Boys

EMMEN - Met een 2-1 overwinning in de returnwedstrijd tegen Broekster Boys plaatste Drenthina zich voor de finale met als inzet promotie naar de zaterdag 1e klasse. Tegelijkertijd daalt Broekster Boys af naar de 2e klasse.

Na een 0-0 ruststand kwam Drenthina in de tweede helft na zes minuten op een 1-0 voorsprong na een mooie aanval over links via Roland Koops. Kees Plaatje was de afmaker en dezelfde Kees Plaatje zette zijn ploeg in 61e minuut op een 2-0 voorsprong na een voorzet van Tom Brinks. De buit leek binnen na de 1-0 overwinning in de uitwedstrijd.

Toch kwam de spanning nog even weer terug in de 85e minuut toen Broekster Boys een strafschop kreeg toegekend na een overtreding van Bas Boerma op aanvoerder Sjoerd Westra. Westra nam ook de strafschop voor zijn rekening en schoot de bal onberispelijk langs doelman Yannick Berends. 2-1. Even later werd de doorgebroken Tom Brink onderuit gehaald, maar dat leverde niet meer op dan een vrije bal net buiten de zestien die geen doelpunt opleverde en daardoor de eindstand 2-1 werd.

Drenthina kan zich nu gaan opmaken voor de tweeluik met DZOH met als inzet de promotie naar de 1e klasse. Drenthina begint met een thuiswedstrijd en een week later volgt de return in De Rietlanden.(zie ook het fotoboek)