FC Emmen nog zoekende naar de goede balans

EINDHOVEN - FC Emmen heeft het juiste ritme nog niet gevonden. Na een gelijkspel tegen Jong Ajax en een overwinning op RKC Waalwijk viel de ploeg van trainer Dick Lukkien nu de derde mogelijkheid, een nederlaag, ten deel.

De 1-0 zege van Jong PSV was niet onverdiend hoewel het krachtsverschil niet groot was. De winnende treffer viel kort na rust toen de thuisploeg beter uit de kleedkamer was gekomen dan de Emmenaren.

Dick Lukkien heeft nog wat sleutelwerk te verrichten om de juiste balans te vinden. De nieuwe aanwinsten Cas Peters en Ozughan Türk moeten ingepast worden met een zekere basisplaats voor eerstgenoemde die op zijn positie geen concurrentie heeft. Jurjan Mannes mocht in Eindhoven als linkerspits fungeren doch die positie is hem duidelijk niet op het lijf geschreven. Oguzhan Türk heeft wel concurrentie op het middenveld maar liet in het kwartiertje dat hij speelde zien over een goede pass te beschikken. De vraag is dan wie voor hem zou moeten wijken.

In het eerste half uur viel er op de Herdgang niet veel te genieten. De inzet was er aan beide kanten wel maar voor de doelen lukte het niet meer. FC Emmen had na bijna een half uur een kans kunnen krijgen uit een vrije afstand op een aantrekkelijke afstand maar Jurjan Mannes mikte de bal hoog over. Vier minuten later kreeg Jong PSV na slordig spel op het Emmer middenveld een goede kans maar doelman Dennis Telgenkamp tikte de inzet van topscorer Sam Lammers buiten de palen.

Kort daarop kreeg Rogier Krohne na de derde hoekschop van FC Emmen een mogelijkheid maar zijn inzet werd geblokt. In een hevige plensbui vestigde Issa Kallon de aandacht op zich met een goede actie maar mikte net naast de tweede paal. De beste mogelijkheid voor de pauze was echter voor verdediger Josimar Lima die mee naar voren getrokken bij een vrije trap van Henk Bos de bal met een halve omhaal op de lat deponeerde.

In de tweede helft was Jong PSV vooreerst de dominerende partij. Kreeg het voor de pauze slechts een hoekschop te nemen, na de thee waren dat er zes. En in de 49e minuut kwamen de jonge PSV'ers op voorsprong. Een lange bal vanuit het middenveld werd door Ramon Lundqvist teruggelegd op Albert Gusmundsson die van betrekkelijk dichtbij Telgenkamp kon passeren: 1-0. Het bleek de golden goal te zijn want de inspanningen die FC Emmen zich daarna getrooste om toch nog een puntje mee naar huis te nemen waren niet succesvol.

Het was tijd om de hulptroepen op te roepen. Na een uur maakte Cas Peters zijn opwachting waarvoor Jurjan Mannes moest vertrekken en dertien minuten voor tijd kreeg ook Oguzhan Türk speeltijd. Peters onderscheidde zich eventjes met een knal die doelman Hidde Jurjus, vorig seizoen nog teamgenoot van hem bij De Graafschap, tot een redding dwong. Türk liet af en toe aardige passjes zien vooral richting Peters maar het tweetal slaagde er niet in FC Emmen de gelijkmaker te bezorgen.

Jong PSV-FC Emmen 1-0. 49. Gudmundson 1-0. Scheidsrechter: Chr. Mulder. Gele kaart: Rigo (Jong PSV), Fleuren (FC Emmen). Toeschouwers: 500.
Jong PSV: Jurjus; Carolina, De Wijs, Van Bruggen, Van Vlerken, Paal (73. Verreth), Lundgvist, Rigo, Laursen (73. Rosario), Lammers, Gudmundson.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Rozema, Bos, Olijve (76. Turk), Kallon, Krohne, Mannes (62. Peters).