WKE ’16 verplettert Sc Angelslo in de beker

EMMEN - Het is vaak zo als het om het echie gaat dat dan resultaten in de oefenwedstrijden niet waar worden gemaakt. Vandaar dat de talrijke WKE supporters vol verwachting aan de lijn stonden hoe de eerste officiële wedstrijd van WKE ’16 zou verlopen. En dat ook nog tegen een 4e klasser.

Nou vanaf de eerste minuut was er maar één ploeg dat voetbalde. Maar nadat er een kans was geweest voor Angelslo via Pieter Boelhouwers en voor WKE Henk Bakker en legio corners voor WKE, scoorde Angelslo geheel tegen de verhouding in in de 29ste minuut door Dino Garazlic. 1-0. WKE reageerde met felle aanvallen en kreeg kansen via Henk Bakker, Ferdy Poelman, Jannes Wolters en Harold Wolters.

In de 37ste minuut was het wel raak. Harold Wolters was net iets eerder bij de bal dan een verdediger en de doelman van Angelslo en lobte de bal prachtig over de doelman in het doel. Een minuut later kwam WKE met 10 man te staan, want volgens de lezing van de scheidsrechter vloerde Fernando Slagveer de doorgebroken Rick Zondag. Maar het spelbeeld werd daardoor niet gewijzigd. Nadat Ferdy Poelman nog een kans had gemist eindigde de eerste helft met een 1-1 ruststand.

De tweede helft, Nino Pitta voor Bernando Veenvliet, was nog maar nauwelijks begonnen of WKE maakte de 2-1. Harold Wolters kwam op rechts door, was niet zelfzuchtig en gaf voor op Henk Bakker en die scoorde beheerst met binnenkant voet. In de 54ste minuut maakte Bertus Wolters de 3-1 en in de 64ste minuut scoorde Ferdy Poelman de 4-1. In de 69ste minuut was het Henk Bakker die de 5-1 liet aantekenen.

In de 71ste minuut kwam Jozef Brink in het veld voor Bertus Wolters en in de 77ste minuut Michel Brink voor Harold Wolters. In de 86ste minuut bepaalde Jannes Wolters met een heerlijk doelpunt de eindstand op 6-1. Een goede start dus voor WKE ’16 en a.s. dinsdag is de tweede bekerwedstrijd op sportpark Grote Geert tegen Bargeres. Aanvang 19.30 uur.