Cas Peters wijst FC Emmen de weg

EMMEN - Op 22 augustus 2014 scoorde Cas Peters zijn eerste doelpunt voor FC Emmen. Het was de eerste van een reeks die uiteindelijk 23 goals zou bedragen. Op de dag af twee jaar later scoorde hij opnieuw zijn eerste doelpunt in zijn tweede termijn bij FC Emmen. De goal wees FC Emmen de weg naar een uiteindelijke dik verdiende 2-0 overwinning op Almere City FC dat vorig seizoen nog zo'n plaag voor de Emmenaren was.

Hoewel er vooraf zorgen was over de inzetbaarheid van Issa Kallon viel het achteraf wel mee en kon hij vanaf de start de verdediging van Almere City FC lastig vallen, Aan de andere kant van de voorste lijn stond Cas Peters voor het eerst in de basisopstelling. Almere trainer Jack de Gier moest het zonder de geschorsten Ramsteijn en Overtoom doen maar zijn ploeg trok vanaf het eerste fluitsignaal vrolijk ten aanval en kreeg al na tien seconden een mogelijkheid voor Silvester van der Water die in goede positie over mikte. De Emmer verdediging was amper van de schrik bekomen toen Yener Arica een tweede kans kreeg maar nu kreeg doelman Dennis Telgenkamp er nog een hand tegen aan waardoor het slechts een hoekschop opleverde. Dat was het echter zo ongeveer wat Almere City in de eerste helft had te bieden met ex-Emmenaar Rick ten Voorde onopvallend in de spits.

Issa Kallon probeert Dyllan Lanser Rechts) van zich af te schudden.

Rogier Krohne lijkt weg te glijden.

Cas Peters krijgt een knuffel van Josimar Lima na de 1-0 (Foto's: Boudewijn Benting)

FC Emmen kreeg een paar kansjes via Issa Kallon en Henk Bos maar halverwege gaf Cas Peters zijn visitekaartje af. Hij stond zelf aan de basis met een balverovering en werkte de kans met een knal in de korte hoek doeltreffend af: 1-0. In het restant van de eerste helft bleven serieuze doelkansen aan beide kanten uit. De tweede helft was zo goed als volledig voor FC Emmen. Alleen in de beginfase was er een mogelijkheid maar Yener Arica kon een goede voorzet van Van der Water niet langs Telgenkamp schuiven. Daarna werd het grotendeels een eenzijdig duel met meerdere doelrijpe kansen voor de thuisclub. Vooral de rappe Issa Kallon vestigde de aandacht op zich. Soms iets te egoïstisch door in betere positie staande medespelers te negeren maar was belangrijk bij de tweede Emmer treffer. Uit zijn assist werkte Rogier Krohne de kans prima af met zijn derde doelpunt van het seizoen.

Net voor de 2-0 was Cas Peters inmiddels vervangen door Oguzhan Türk die net als tegen Jong PSV liet zien een geweldige pass in zijn linkervoet te hebben. Frank Olijve had daar een keertje van moeten profiteren maar liet de mogelijkheid liggen. Aanvoerder Sander Rozema had tot twee keer toe de 3-0 op zijn voet liggen maar de afronding bleef uit. In de vier minuten extra tijd was Tom Siekman nog dichtbij een kopgoal maar doelman Chiel Kramer werkte de bal over de lat. ,,Ik heb vanavond een ploeg met veel overtuiging zien spelen'', prees trainer Dick Lukkien. ,,Vooral na rust hebben wij de wedstrijd gecontroleerd, alleen deden we ons te kort door maar twee keer te scoren. Verder mooi voor Cas Peters dat hij scoorde in zijn eerste thuiswedstrijd en ik zag een goede invalbeurt van Oguzhan Türk. Vrijdag op voor de wedstrijd tegen FC Volendam.''

FC Emmen-Almere City FC 2-0. 23. Peters 1-0, 61. Krohne 2-0. Scheidsrechter: Bax. Gele kaart: Fleuren, Krohne, Lima (FC Emmen), Van Buuren, Lanser (Almere City FC). Toeschouwers: 3450.